Yanardağ Pilavı - Resimli Yemek Tarifleri

Column Left

Takip Et

27 Mart 2019 Çarşamba

Yanardağ Pilavı

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Yanardağ Pilavı
Malzemeler

Pilavı için :

2 su bardağı pirinç
3. 5 su bardağı su
1 kaşık tereyağ
1 fincan arpa şehriye
1 paket tavuk bulyon
1 çay kaşığı kadar tuz
Kaplama için :

4 adet patlıcan, Kızartmalık yağ
Ortası için ( Sosu için ); 3 adet domates
1 kaşık domates salçası
1 diş sarımsak






Hazırlanışı
Pirinçleri yıkayıp süzdürün. 1 kaşık tereyağında önce arpa şehriye kavrulur. Pirinçler atılıp üzerine tuz ve tavuk bulyon eklenir ve kavrulan pirinç üzerine suyu ilave edilir. Pişirilmeye bırakılır. Patlıcanları alacalı soyup uzunlamasına tuzlu suda bekletilir. Suyu Süzülen patlıcanlar kızgın yağda kızartılır. Diğer tarafta 3 domatesin kabuğu soyulup rendelenip çok az bir yağda sotelenir. Üzerine 1 diş sarımsak rendelenerek sosu elde edilir. Kek kalıbına dikey olarak patlıcanlar dizilir. Ortasına pilav konur. Üzeri iyice bastırılır. Patlıcanlarla pilavın üzerine kapatarak kalıp servis için ters çevrilir. Ortasına da yaptığımız sosu dökeriz. Servise hazır edilir. Afiyet olsun :)
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments