Sponsorlu Bağlantılar
El Açması Cıtır Börek.
lezzeti_ask Teşekürler.
3 yufkadan 1 tepsi çıtır börek😍 İç malzemesi kıymalı ve pırasalı..El açması börek gibi çıtır çıtır, özelliği kesinlikle sosunda👌 Kaydedip denemenizi tavsiye ederim.. Çıtır börek
İç için:
250 gr kıyma
Yarım kilo pırasa
1 adet kırmızı biber(olmasada olur)
1 tatlı kasıgı salça
2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz
Karabiber
Kırmızı toz biber
Kıymayı sıvıyağla kavurup çok ince dogradıgımız pırasaları ve kırmızı biberi ekleyelim.Pırasalarda pişince salça ve baharatları ekleyip kısık ateşte 3-5 dakika kadar pişirelim ve sogumaya bırakalım.. Sos için:
3 yemek kaşığı dolusu tereyağını eritip içine 1 yemek kaşığı sirke koyup karıştıralım(elma yada üzğm sirkesi olabilir)
3 adet hazır yufka
Yufkalara serpmek için nişasta(mısır yada bugday farketmez.. Yapılışı: Yufkayı düz bir zemine yayıp sostan her yerine sürelim.Çay süzgeciyle yufkanın üzerine nişasta serpelim..her yufkaya 1 tatlı kasıgı kadar serpmek yeterli asırı nişastalı olmasın.mümkün olduğunca eşit serpelim ve 2. Yufkayıda ilk yufkanın üzerine serip yine soslayalım ve tekrar nişasta serpelim.3.yufkayıda 2.yugkanın üzerine serip soslayalım ve nişasta serpelim..
Kıymalı iç malzemenin yarısını yufkanın 1 tarafına kalan yarısınıda diğer tarafa uzun olarak çizgi şeklinde yayalım...sıkı bir sekilde sarıp tam ortaya getirelim.öteki tarafıda sıkı sarıp ortaya getirelim.iki rulo ortaya gelince bıçakla ortadan kesip ruloları ayıralım.ruloları bıçakla uzun uzun kesip tepsiye dizelim.üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derecede pişirelim.Afiyet olsun☘
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments