PATLICAN MUSAKKA - Resimli Yemek Tarifleri

Column Left

Takip Et

27 Kasım 2019 Çarşamba

PATLICAN MUSAKKA

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar


PATLICAN MUSAKKA
 @lezzet_rehberin ne teşekkürler
Malzemeler
4 adet patlıcan
250 gr kıyma
3 adet yeşil biber,
2 adet orta boy domates,
1 adet büyük soğan
3 diş sarmısak






2 yemek kaşığı zeytinyağı
Karabiber
1 tatlı kaşığı tuz.
1 tutam maydanoz.
1 yemek kaşığı biber salçası
1 su bardağı sıcak su.
Üzerini Süslemek için
Domates
Biber
Patlıcanları Kızartmak İçin
Sıvı yağı
Yapılışı
Patlıcanları alacalı soyup daire şeklinde orta kalınlıkta dilimleyelim.
Patlıcanları tuzlu su da 15 dakika bekletelim
Kıymalı harcı için ince ince doğradığımız soğanı yağda kavuralım.
Üzerine orta incelikte doğradığımız biberleri ilave edip ekleyelim
Sonra ince ince doğradığımız domatesleri ilave edip domatesler yumuşayana kadar pişirelim
Son olarak tuzu karabiberi ve ince ince doğradığımız maydanozu ilave edip iyice karıştıralım
Patlıcanların suyunu iyice süzdürelim.
Patlıcanları bol sıvı yağda kızartalım.
Kızarttığımız patlıcanları havlu kağıt üzerine alalım.
Borcamın tabanına 1 sıra patlıcan dizelim.
Üzerine kıymalı harcın yarısını döküp eşit şekilde yayalım.
Kıymalı harcın üzerine patlıcan dizelim.
Patlıcanların üzerine kalan kıymalı harcı döküp eşit şekilde yayalım domates ve biberi üzerine yerleştirip bir bardak suyu salçayla açalım üzerinden dökelim. Önceden ısıtılmış 200° fırında patlıcanlar suyunu çekene kadar pişirelim.
Sıcak sıcak servis yapalım afiyet olsun.
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments