Su Böreği - Resimli Yemek Tarifleri

Column Left

Takip Et

27 Kasım 2019 Çarşamba

Su Böreği

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Tam Ölçülü Lezzeti Garanti Su Böreği

 Tarifinefistariflerim ne teşekkürler
Püf Noktalar :
Hamurunuz hafif ele yapışan bir hamur olacak o yüzden sürekli un takviyesi yapmayın
Kaynama Suyunuzu kaynattığınız tencere büyük olsun,ben 7 litrelik tencereye 1 yemek kaşığı tuz ekledim.Eğer peyniriniz tuzluysa suyuna tuzu 1 tatlı kaşığı atın.
Börek yapım aşamasında bir defa tenceredeki su değişmeli çünkü unlanmıştır ve yapışma riski olabilir.
Mutlaka haşlanmış yufkanızı soğuk suya batırıp suyunu hafifce sıkın.Eğer suyunuz ılımışsa değiştirin.
Benim kullandığım peynir köy peyniri ve çeçil peyniriydi.Sizde isteğinize göre farklı peynir veya kıyma kullanabilirsiniz.







Malzemeler
Hamuru için;
5 su bardağı un (yumurtanın büyüklüğüne göre un miktarı değişebilir,kontrollü ekleyin,lütfen)
6 yumurta
1.5 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta kabuğunun yarısı kadar su

İç harcı ;
Köy peyniri
Çeçil peyniri
maydanoz
(Not;tercihe göre kıymalıda yapabilirsiniz)

Ara katları için ;
125 gram tereyağı
1 su bardağı sıvıyağ

Öncelikle ocağa suyunuzu alın kaynamaya bırakın.Hamuru için olan malzemeleri yoğurma kabına alın.İyice yoğurun unu kontrollü ekleyin,videoda gördüğünüz büyüklükte 14 beze çıkacak şekilde bezeler alın, tabak büyüklüğünde açın.Aralarına un serpip ayrı bir tepsiye alın.Sıcakta tutmayın birbirine yapışmasın.Hepsini açtıktan sonra tepsi ölçünüze göre açma işlemine devam edin.Bezelerin hepsini açtıktan sonra kaynayan suyunuza bir tatlı kaşığı tuz atın.Bütün açtığınız bezeleri
tek tek 20 - 25 saniye kadar kaynatıp süzgeçle çıkarıp soğuk su dolu bir kaba alın hafifce suyunu sıkıp yağlı kağıt serili (yağlı kağıt olmasada olur) tepsiye serin.Üzerine bir iki yemek kaşığı tereyağı gezdirin.6 katı bu şekilde yapın.7.ci kata iç harcınızı serin.Daha sonra kalan 7 katıda aynı şekilde haşlayıp soğuk suya batırıp süzüp aralarına tereyağı sürerek serin.En son katada kalan tereyağını gezdirip önceden ısıtılmış 180 derece alt üst ayarlı fırında pişirin.Benim fırınım biraz kenarları çok pişiriyor,ondan dolayı kenarı fazla kızardı ama çokta önemli değil tadı nefis oldu.
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments