Sponsorlu Bağlantılar
@yemekcom
Malzemeler:
Hamuru için:
150 gram oda sıcaklığında tereyağı
1 çay bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı krema
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
2,5 su bardağı un
İçi için:
1 su bardağı tuzsuz süt loru
3 tepeleme yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı krema
3 yemek kaşığı un
Üzeri için:
1 adet yumurta beyazı
2 yemek kaşığı pudra şekeri
Püf Noktası:
Orjinalinde krema değil, ekşi krema kullanılıyor. Eğer elinizde varsa ekşi kremayla kullanabilirsiniz, lezzeti şahane olacaktır. Tereyağının oda sıcaklığında olmasına dikkat edin.
Yapılışı:
Hamuru için:
Fırını 180 derecede ısıtın.
Tereyağı, yumurta ve şekeri beraber çırpın. Üzerine kremayı da ekleyerek çırpmaya devam edin.
Ardından vanilya, kabartma tozu ve azar azar un ilave edin. Ele yapışmayan yumuşacık bir hamur elde edin ve streç filmle sararak buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
İç harcı için:
Un hariç tüm malzemeleri bir kabın içerisinde güzelce karıştırın.
Ardından unu da ilave ederek homojen ve akışkan kıvamlı bir harç elde edin.
Birleştirme aşaması:
Hazırladığınız hamuru 4 bezeye ayırın. Bezeleri hafif unlanmış bir tezgahın üzerinde 2 cm kalınlığında açın. Küçük bir çay tabağı ya da yuvarlak kurabiye kalıbıyla parçalar elde edin.
Bu hamurun kenarlarını bir çay kaşığının arkası yardımıyla içeriye doğru hafifçe iterek şekil verin. Dilerseniz hiç şekil vermeden de pişirme aşamasına geçebilirsiniz.
Hamurların içlerine 1 tatlı kaşığı kadar harçtan koyun. Tam kapatmayın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisinin üzerine aktarın.
Üzerine fırça yardımıyla yumurta beyazı sürün. 180 derecede ısıttığınız fırında üzeri kızarana kadar 20-25 dakika kadar pişirin.
Ardından fırından çıkarıp oda sıcaklığında dinlendirin. Pudra şekeri serperek servis edin. Afiyetler olsun!
Sponsorlu Bağlantılar
Malzemeler:
Hamuru için:
150 gram oda sıcaklığında tereyağı
1 çay bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı krema
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
2,5 su bardağı un
İçi için:
1 su bardağı tuzsuz süt loru
3 tepeleme yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı krema
3 yemek kaşığı un
Üzeri için:
1 adet yumurta beyazı
2 yemek kaşığı pudra şekeri
Püf Noktası:
Orjinalinde krema değil, ekşi krema kullanılıyor. Eğer elinizde varsa ekşi kremayla kullanabilirsiniz, lezzeti şahane olacaktır. Tereyağının oda sıcaklığında olmasına dikkat edin.
Yapılışı:
Hamuru için:
Fırını 180 derecede ısıtın.
Tereyağı, yumurta ve şekeri beraber çırpın. Üzerine kremayı da ekleyerek çırpmaya devam edin.
Ardından vanilya, kabartma tozu ve azar azar un ilave edin. Ele yapışmayan yumuşacık bir hamur elde edin ve streç filmle sararak buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
İç harcı için:
Un hariç tüm malzemeleri bir kabın içerisinde güzelce karıştırın.
Ardından unu da ilave ederek homojen ve akışkan kıvamlı bir harç elde edin.
Birleştirme aşaması:
Hazırladığınız hamuru 4 bezeye ayırın. Bezeleri hafif unlanmış bir tezgahın üzerinde 2 cm kalınlığında açın. Küçük bir çay tabağı ya da yuvarlak kurabiye kalıbıyla parçalar elde edin.
Bu hamurun kenarlarını bir çay kaşığının arkası yardımıyla içeriye doğru hafifçe iterek şekil verin. Dilerseniz hiç şekil vermeden de pişirme aşamasına geçebilirsiniz.
Hamurların içlerine 1 tatlı kaşığı kadar harçtan koyun. Tam kapatmayın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisinin üzerine aktarın.
Üzerine fırça yardımıyla yumurta beyazı sürün. 180 derecede ısıttığınız fırında üzeri kızarana kadar 20-25 dakika kadar pişirin.
Ardından fırından çıkarıp oda sıcaklığında dinlendirin. Pudra şekeri serperek servis edin. Afiyetler olsun!
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments