Kalbura Bastı - Resimli Yemek Tarifleri

Column Left

Takip Et

29 Şubat 2020 Cumartesi

Kalbura Bastı

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Kalbura Bastı
@serapsultanmutfagi/ teşekkürler
150grm eritilmiş tereyağı
1çaybardağı sıvıyağ
1çaybardağı yoğurt
1çaybardağı irmik
1çaykaşığı kbrtma tozu
1 yemek kaşığı sirke( kıyır olması İçin )
3.5 subardağı un (ölçülü ekleyin lütfen )
ŞERBET İÇİN
3.5 subardağı su
3subardağı şeker
1ince dilim limon
İçine fıstık yada ceviz





Öncelikle şerbetini hazırlıyoruz soğuk olarak kullanicaz. Şekeri,suyu ve limonu ekleyip kaynatıyoruz kaynamaya başladıktan sonra 15 dakika kaynaması yeterli
Bütün hamur malzemelerini birleştirerek yumuşak bir hamur hazırlıyoruz şekil verme aparatınız yoksa herhangi uygun olan bir mutfak esyanizla sekil veriyoruz (nihale , kevgir, süzgeç fark etmez )yağlanmış fırın tepsisine yerleştiriyoruz önceden ısıtılmış 185drc'lık fırında pişmeye bırakıyoruz pişme işlemi bittiğinde sıcakken soğuk şerbeti ekliyoruz üzerine tepsi kapatıp çekmesini bekleyelim üzerine fıstık yada hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz.
şimdiden afiyet olsun
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments