Kıyır Kıyır Aydoğdu Tatlısı - Resimli Yemek Tarifleri

Column Left

Takip Et

29 Şubat 2020 Cumartesi

Kıyır Kıyır Aydoğdu Tatlısı

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Kıyır Kıyır Aydoğdu Tatlısı
Tarifi için @masmavi3_mutfakta/ teşekkürler
Buyrun Malzemeler⤵️
Kullandigim ölçü:125 ml cay bardağı
1 Yumurta
125 gr Yumuşak Tereyağ
2 yemek kaşığı irmik
2 yemek kaşığı Yogurt
yarim cay bardağı Sıvıyağ
1 Paket Vanilya
1 cay kaşığı dolu Kabartmatozu
1 cay bardağı Ögütülmüs Ceviz



4 cay bardağı Un(dikkatli ekleyin lütfen bende 4 cay bardağı arti 1 yemek kaşığı yeterli oldu)
Limon kabugu rendesi
Serbeti:
250 ml su bardağı ölçüsü
2 su bardağı Şeker
2 su bardağı su
çeyrek limon



5 dakika orta derecede kaynatilip sogumaya birakilir.
Pişme Süresi:
Önceden ısınmış alt üst ayar 190°Fırında yaklaşık 25/30 dakika Pişicek.
Tatliniz firindan ciktiktan 3/4 dakika sonra Soguk Şerbet dökülür.
Kolay gelsin
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments