Patatesli Açma Poğaça - Resimli Yemek Tarifleri

Column Left

Takip Et

29 Şubat 2020 Cumartesi

Patatesli Açma Poğaça

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Patatesli Açma Poğaça
@serapsultanmutfagi/ teşekkürler
1 su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı ılık su
Yarım su bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı tereyağı yada margarin
1 paket instant kuru maya
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 yumurta ( sarıları üzerine)
5.5 - 6 su bardağı kadar un





Patatesli iç harcı için 1 adet küçük boy soğanı ve 3-4 adet haşlanmış patatesi rendeleyip ,tuz , baharat ve çok az sıvıyağ ekleyerek hazırlıyoruz .
Yumuşak bir hamur yoğurup yarım saat mayalanması İçin üzerini örtüp bekletiyoruz
Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler alıp tezgah üzerinde elimizle hafif açıyoruz
Patatesli harcımızdan kenarına koyup rulo şeklinde sarıp doluyuruz yağlı kağıt serili fırın tepsisine diziyoruz 15 dakika tepsi mayasını aldırıp üzerine yumurta sarısı sürülüp
180-200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz
Afiyet olsun
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments