Tereyağlı Kat Kat Açma - Resimli Yemek Tarifleri

Column Left

Takip Et

15 Mart 2020 Pazar

Tereyağlı Kat Kat Açma

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Tereyağlı Kat Kat Açma
Tarifi için @lezzeti_ask/ teşekkürler
2 su bardagı ılık süt
1 su bardagı su
1 yemek kasıgı seker
1 su bardagı sıvıyag
1 tatlı kasıgı dolusu tuz
2 yumurta ( beyazlar içine sarılar uzerine)
2 pakent instant maya yada 1 küp yasmaya
(İnstant maya una karıstırılıp yogurulur, yas maya kullanacaksanız süt ve suda eritebilirsiniz)
8-9 su bardagı un



Hamuru yumuşak ele yapışmayan kıvamda çok iyi yogurup mayalandırmaya bırakalım.En az 1 saat mayalanmalı üzeri kapalı ve sarılı sekilde.Aralarına sürmek için oda sıcaklığında tereyag, küp küp




dogranmış.. şekil verirkende bezeleri büyük alalım limondan büyük olsun..üstune tereyag koyup( çok yumusak olmasın sertte olmasın, çok cıvık olursa hamurun kıvamını bozar) aralarına işlemesi için 2 ye 3 e katlayalım..uzunca elimizde acıp kıvıra kıvıra saralım...şekil verdikten sonra tepsiye dizip 20 dakika kadar msyalandıralım.ardından yumurta sarısı sürelim.180 derecede pişirelim.Afiyet olsun
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments