Badem Göz Tatlısı - Resimli Yemek Tarifleri

Column Left

Takip Et

4 Mayıs 2020 Pazartesi

Badem Göz Tatlısı

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Badem  Göz Tatlısı

125 gr tereyağı
1 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
2,5-3 su bardağı un
Bulamak için biraz irmik .



Şerbeti için;
3 su bardağı su
2,5 su bardağı şeker
Üzerine toz fıstık .
.


İlk olarak şekeri ile suyu şeker iyice eriyene kadar karıştırıyoruz. Ardından hamur için olan malzemelerden un hariç hepsini karıştırma kabına alıp güzelce karıştırıyoruz. Son olarak unu ekleyip yumuşak bir kıvam elde ediyoruz. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizde uzunca yuvarlıyoruz. Uclarını sivriltip irmiğe buluyoruz. Tepsiye dizdikten sonra ortalarına bıçakla çizik atıyoruz. 200 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Fırından çıkardığımız sıcak tatlının üzerine şerbeti yavaşça döküyoruz. Son olarak ayrık olan kısma fıstık döküyoruz. Dilerseniz Hindistan cevizide serpebilirsiniz.. .
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments