Cevizpare Tatlısı - Resimli Yemek Tarifleri

Column Left

Takip Et

2 Mayıs 2020 Cumartesi

Cevizpare Tatlısı

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Cevizpare Tatlısı
Tarifi için @sibelin_mutfagi_68/ teşekkürler
malzemeler
150 gram tereyağı veya margarin
4 yemek kaşığı pudraşekeri
1 adet yumurta
1 çay bardağı irmik
1 su bardağı ince çekilmiş ceviz
1 paket kabartma tozu
2.5-3 su bardağı kadar un
kalitesine göre miktar değişebilir



uzeri için
bütün ceviz
serbeti için
3.5 su bardağı şeker
3.5 su bardağı su
1 dilim limon



Şerbeti için bütün malzemeleri tencereye alalım kaynadiktan sonra 10 dk daha kayanatalim.
Hamuru için
Tereyağı veya margarini yoğurma kabına alalım. Biraz yoğuralım pudraşekeri ni ekleyelim yoğuralim yumurtayı ekleyelim yoğuralim diğer malzemeride teker teker ekleyip kurabiye hamuru kıvamında



bir hamur yoğuralim.
Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlak şekil verelim yüzlerine bütün halde ceviz içi bastıralım 180 derecelik fırında pişirelim yapacak olanlara kolay gelsin
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments