Sponsorlu Bağlantılar
Hünkar Beğendi
Tarifi için @pukumutfakta/ teşekkürler
Malzemeler
(Su bardağı ölçüsü 200 ml)
500 gram dana kuşbaşı
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
1 baş yemeklik doğranmış soğan
1 adet yemeklik doğranmış yeşil biber
Dolu 1 yemek kaşığı domates salçası
Varsa küp küp doğranmış 1 adet domates
Tuz, karabiber
Beğendiği için;
5-6 adet patlıcan
1,5 yemek kaşığı tereyağı
1,5 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı kadar rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz, karabiber
Hazırlanışı
Sıvı yağı genişçe bir tencereye alıp iyice ısınınca etleri ilave edip mühürleyin. Etlerin rengi dönüp suyunu salmaya başlayınca en kısık ayara alıp kapağını kapatın, suyunu çekene dek pişirin.
Suyunu çeken etlere soğan ve biberi ekleyip kavurun. Salçayı ve kullanacaksanız kabuğunu soyup küp küp doğradığınız domatesi ekleyip 5-6 dk daha kavurun. Etlerin üzerine 1,5-2 su bardağı kadar (etlerin üzerini örtecek kadar) kaynar su ekleyip kısık ateşte ve pişmeye yakın da orta ateşte suyunu çekene dek pişirin.
Tuz ve karabiberi en son ilave edip karıştırın ve ocaktan alın.
Bu şekilde etler lokum gibi olacak. Düdüklü tencerede de pişirebilirsiniz elbette ancak tencerede ağır ağır pişen et daha lezzetli oluyor.
Patlıcanları yıkayıp kuruladıktan sonra sivri bir bıçakla her yerini delip 200 derecede ısıtılmış fırında tamamen yumuşayana dek közleyin. Bu işlemi ocakta da yapabilirsiniz.
Közlenmiş patlıcanları kolayca soymak için bir poşete koyup bekletin, bu işleme terletme deniyor. Kabuğu soyulmuş patlıcanları satırla çeker gibi doğrayın.
Tereyağı küçük bir tencerede eritip unu ekleyin, unun kokusu çıkana kadar kavurun. Yavaş yavaş sütü ekleyip bir yandan hızlıca tel çırpıcı ile karıştırın. Sütü çektikçe azar azar ekleyin. Kıvam alınca patlıcanları, rendelenmiş kaşar peynirini, tuzu ve karabiberi ekleyip karıştırıp ocaktan alın.
Yapım aşamalarının fotoğraflarını ekledim, sola kaydırarak bakabilirsiniz.
Deneyenlere afiyet olsun.
Sponsorlu Bağlantılar
Tarifi için @pukumutfakta/ teşekkürler
Malzemeler
(Su bardağı ölçüsü 200 ml)
500 gram dana kuşbaşı
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
1 baş yemeklik doğranmış soğan
1 adet yemeklik doğranmış yeşil biber
Dolu 1 yemek kaşığı domates salçası
Varsa küp küp doğranmış 1 adet domates
Tuz, karabiber
Beğendiği için;
5-6 adet patlıcan
1,5 yemek kaşığı tereyağı
1,5 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı kadar rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz, karabiber
Hazırlanışı
Sıvı yağı genişçe bir tencereye alıp iyice ısınınca etleri ilave edip mühürleyin. Etlerin rengi dönüp suyunu salmaya başlayınca en kısık ayara alıp kapağını kapatın, suyunu çekene dek pişirin.
Suyunu çeken etlere soğan ve biberi ekleyip kavurun. Salçayı ve kullanacaksanız kabuğunu soyup küp küp doğradığınız domatesi ekleyip 5-6 dk daha kavurun. Etlerin üzerine 1,5-2 su bardağı kadar (etlerin üzerini örtecek kadar) kaynar su ekleyip kısık ateşte ve pişmeye yakın da orta ateşte suyunu çekene dek pişirin.
Tuz ve karabiberi en son ilave edip karıştırın ve ocaktan alın.
Bu şekilde etler lokum gibi olacak. Düdüklü tencerede de pişirebilirsiniz elbette ancak tencerede ağır ağır pişen et daha lezzetli oluyor.
Patlıcanları yıkayıp kuruladıktan sonra sivri bir bıçakla her yerini delip 200 derecede ısıtılmış fırında tamamen yumuşayana dek közleyin. Bu işlemi ocakta da yapabilirsiniz.
Közlenmiş patlıcanları kolayca soymak için bir poşete koyup bekletin, bu işleme terletme deniyor. Kabuğu soyulmuş patlıcanları satırla çeker gibi doğrayın.
Tereyağı küçük bir tencerede eritip unu ekleyin, unun kokusu çıkana kadar kavurun. Yavaş yavaş sütü ekleyip bir yandan hızlıca tel çırpıcı ile karıştırın. Sütü çektikçe azar azar ekleyin. Kıvam alınca patlıcanları, rendelenmiş kaşar peynirini, tuzu ve karabiberi ekleyip karıştırıp ocaktan alın.
Yapım aşamalarının fotoğraflarını ekledim, sola kaydırarak bakabilirsiniz.
Deneyenlere afiyet olsun.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments