Sponsorlu Bağlantılar
Karyağdı Kurabiyesi
Tarifi için @ilknurunpastablogu/ teşekkürler
Malzemeler;
250 gram margarin veya tereyağı,
1 çay bardağı sıvıyağ,
1 su bardağı pudra şekeri,
1 su bardağı nişasta,
1 tane limon kabuğu rendesi,
2 yemek kaşığı hindistan cevizi,
1 paket vanilya,
4-4,5 su bardağı un.(kontrollü koyun)
Üzeri için;
5 yemek kaşığı pudra şekeri,
6 yemek kaşığı hindistan cevizi.
YAPILIŞI;
Öncelikle merhabalar 🙋🏻♀️☀️
Hava bugün benim için çok güzel açtı ve güneşliydi bu nefis kurabiyeyi dışarda çekim yapmak istedim ortaya böyle bir görüntü çıktı, inşallah beğenirsiniz. 😍👍🏼🍪 Tamda mevsimine uygun bir kurabiye oldu, böyle tam ağızda dağılan ve eriyen cinsten, denemeyen çok şey kaçırır benden söylemesi. 🤭🍪👌🏼
Görüntüsü kadar, lezzeti de şahane olan bu kurabiyenin o halde yapılışına hemen geçelim;
Öncelikle bir kabın içerisine sırasıyla bütün malzemeleri, ekleyelim unu kontrollü koyarak ele yapışmayan ama; kıvamında yumuşak bir hamur elde edelim, ben aroma versin diye limon 🍋 kabuğu rendesi kattım, siz istemezseniz koymayabilirsiniz tercih size kalmış. Hamurumuzu istenilen kıvama getirdikten sonra,hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak tepsiye aralıklı şekilde dizelim ve hamur bitene kadar işleme devam edelim, önceden ısıtılmış, 160 derecelik fırında üzeri
hafif pembeleşinceye kadar pişirelim kurabiyeler için, 15-20 dk yeterli bir süredir.🍪👍🏼 ilk sıcağı geçen kurabiyeleri, önceden pudra şekeri ve hindistan cevizi ile karıştırılmış bir kasede güzelce bulayalım ve tabağa dizelim en son servise sunalım. (Ben bu kurabiyeden 54 adet elde ettim) Afiyet olsun. 😋
Sponsorlu Bağlantılar
Tarifi için @ilknurunpastablogu/ teşekkürler
Malzemeler;
250 gram margarin veya tereyağı,
1 çay bardağı sıvıyağ,
1 su bardağı pudra şekeri,
1 su bardağı nişasta,
1 tane limon kabuğu rendesi,
2 yemek kaşığı hindistan cevizi,
1 paket vanilya,
4-4,5 su bardağı un.(kontrollü koyun)
Üzeri için;
5 yemek kaşığı pudra şekeri,
6 yemek kaşığı hindistan cevizi.
YAPILIŞI;
Öncelikle merhabalar 🙋🏻♀️☀️
Hava bugün benim için çok güzel açtı ve güneşliydi bu nefis kurabiyeyi dışarda çekim yapmak istedim ortaya böyle bir görüntü çıktı, inşallah beğenirsiniz. 😍👍🏼🍪 Tamda mevsimine uygun bir kurabiye oldu, böyle tam ağızda dağılan ve eriyen cinsten, denemeyen çok şey kaçırır benden söylemesi. 🤭🍪👌🏼
Görüntüsü kadar, lezzeti de şahane olan bu kurabiyenin o halde yapılışına hemen geçelim;
Öncelikle bir kabın içerisine sırasıyla bütün malzemeleri, ekleyelim unu kontrollü koyarak ele yapışmayan ama; kıvamında yumuşak bir hamur elde edelim, ben aroma versin diye limon 🍋 kabuğu rendesi kattım, siz istemezseniz koymayabilirsiniz tercih size kalmış. Hamurumuzu istenilen kıvama getirdikten sonra,hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak tepsiye aralıklı şekilde dizelim ve hamur bitene kadar işleme devam edelim, önceden ısıtılmış, 160 derecelik fırında üzeri
hafif pembeleşinceye kadar pişirelim kurabiyeler için, 15-20 dk yeterli bir süredir.🍪👍🏼 ilk sıcağı geçen kurabiyeleri, önceden pudra şekeri ve hindistan cevizi ile karıştırılmış bir kasede güzelce bulayalım ve tabağa dizelim en son servise sunalım. (Ben bu kurabiyeden 54 adet elde ettim) Afiyet olsun. 😋
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments