Sponsorlu Bağlantılar
Kıyır Kıyır Ağızda Dağılan Çatal Kurabiye
Öyle güzel bir kurabiye ki kıyır kıyır ağızda dağılmıyor eriyor resmen 😉 Güzel pişirirseniz çabuk bayatlamıyor. Tam ölçüdür güvenle deneyebilirsiniz.
Malzemeler:
150 gram oda ısısında yumuşamış tereyağı veya margarin
1 adet yumurta,1 çay bardağı sıvı yağ,1 çay bardağı nişasta
1 su bardağı pudra şekeri,1 çay kaşığı kabartma tozu
3-3,5 su bardağı un dikkatli ekleyin lütfen yumuşak bir hamur olacak
Üzeri için:
Fındık ve 40 gram erimiş çikolata
Hazırlanışı:
Tüm malzemeleri yoğurma kabına alın ve yumuşak bir hamur yoğurun. Hamurdan istediğiniz büyüklükte parçalar koparıp elinizle yuvarlayın. Yuvarladığınız hamurun ortasına bir tane fındık
koyun. Hamurun dört kenarına çatalla şekil verin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırına verin. Daha sonra ısıyı 150 dereceye düşürüp pişirin. ( Isıyı kurabiyelerin beyaz kalması için düşürüyoruz)
Kapalı bir kabın için muhafaza edin.
Sponsorlu Bağlantılar
Öyle güzel bir kurabiye ki kıyır kıyır ağızda dağılmıyor eriyor resmen 😉 Güzel pişirirseniz çabuk bayatlamıyor. Tam ölçüdür güvenle deneyebilirsiniz.
Malzemeler:
150 gram oda ısısında yumuşamış tereyağı veya margarin
1 adet yumurta,1 çay bardağı sıvı yağ,1 çay bardağı nişasta
1 su bardağı pudra şekeri,1 çay kaşığı kabartma tozu
3-3,5 su bardağı un dikkatli ekleyin lütfen yumuşak bir hamur olacak
Üzeri için:
Fındık ve 40 gram erimiş çikolata
Hazırlanışı:
Tüm malzemeleri yoğurma kabına alın ve yumuşak bir hamur yoğurun. Hamurdan istediğiniz büyüklükte parçalar koparıp elinizle yuvarlayın. Yuvarladığınız hamurun ortasına bir tane fındık
koyun. Hamurun dört kenarına çatalla şekil verin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırına verin. Daha sonra ısıyı 150 dereceye düşürüp pişirin. ( Isıyı kurabiyelerin beyaz kalması için düşürüyoruz)
Kapalı bir kabın için muhafaza edin.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments