Kıyır Kıyır Çatal Kurabiye - Resimli Yemek Tarifleri

Column Left

Takip Et

7 Mayıs 2020 Perşembe

Kıyır Kıyır Çatal Kurabiye

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Kıyır Kıyır Ağızda Dağılan Çatal Kurabiye
Öyle güzel bir kurabiye ki kıyır kıyır ağızda dağılmıyor eriyor resmen 😉 Güzel pişirirseniz çabuk bayatlamıyor. Tam ölçüdür güvenle deneyebilirsiniz.
Malzemeler:
150 gram oda ısısında yumuşamış tereyağı veya margarin
1 adet yumurta,1 çay bardağı sıvı yağ,1 çay bardağı nişasta
1 su bardağı pudra şekeri,1 çay kaşığı kabartma tozu
3-3,5 su bardağı un dikkatli ekleyin lütfen yumuşak bir hamur olacak
Üzeri için:
Fındık ve 40 gram erimiş çikolata





Hazırlanışı:
Tüm malzemeleri yoğurma kabına alın ve yumuşak bir hamur yoğurun. Hamurdan istediğiniz büyüklükte parçalar koparıp elinizle yuvarlayın. Yuvarladığınız hamurun ortasına bir tane fındık



koyun. Hamurun dört kenarına çatalla şekil verin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırına verin. Daha sonra ısıyı 150 dereceye düşürüp pişirin. ( Isıyı kurabiyelerin beyaz kalması için düşürüyoruz)
Kapalı bir kabın için muhafaza edin.
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments