Sponsorlu Bağlantılar
Ramazan Pidesi
Tarifi için @bera.tatlidunyasi/ teşekkürler
Ön maya için
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı un
1 çay kaşığı kuru maya
Bu malzemeleri karıştırarak üzerini kapatıp oda sıcaklığında bir gece bekletin aceleniz varsa en az 5 .6 saat bekletin.
Ön maya mayalanınca üzerine kalan kuru mayayı ekliyoruz ön maya ile birlikte toplamda bir yemek kaşığı kullanmış olacağız.
Sonra üzerine 3 Su bardağı daha ilık ekliyoruz Ön maya ile birlikte toplamda dört su bardağı ilısu kullanmış olacağız iyice karıştıralım bir dolu tatlı kaşığı tuz ekleyerek yavaş yavaş onu da ekleyerek yumuşacık bir hamur yoğuralım Ön mayada kullandığımız unla birlikte toplamda sekiz su varda un kullanmış olacağız bu oran un farklılığından dolayı dokuz su bardağına çıkabilir
👉🏻üzeri için 2 adet sarısı beyazı beraber çırpılacak.
👉🏻önceden ısıtmış olduğumuz 250 dereceli fırında nar gibi kızarana kadar pişirin benim fırınımda 15 Dakikada piştiler
👉🏻mayalanma sürelerine çok dikkat edin emekleriniz ve malzemeniz boşa gitmesin
👉🏻aynı pideyi yarım paket yani 20 gr yaş maya ilede yapabilirsiniz
👉🏻ertesi güne pideniz yumuşaklığını kaybederse fırında yada mikrodalgada hafif ısıtın aynı tazelikte kalıyor
👉🏻baklavalık böreklik undan yapmayın iyi sonuç almazsınız özel bir un değil normal ekmek için en ideal unu kullanın
👉🏻su bardağı ölçüm 200 ml
Kullanmış olduğum toplam Malzeme listesi
4su bardağı ılık su
8 su bardağı un
1 yemek kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için 2 adet çırpılmış yumurta
Susam
Çörek otu
Sponsorlu Bağlantılar
Tarifi için @bera.tatlidunyasi/ teşekkürler
Ön maya için
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı un
1 çay kaşığı kuru maya
Bu malzemeleri karıştırarak üzerini kapatıp oda sıcaklığında bir gece bekletin aceleniz varsa en az 5 .6 saat bekletin.
Ön maya mayalanınca üzerine kalan kuru mayayı ekliyoruz ön maya ile birlikte toplamda bir yemek kaşığı kullanmış olacağız.
Sonra üzerine 3 Su bardağı daha ilık ekliyoruz Ön maya ile birlikte toplamda dört su bardağı ilısu kullanmış olacağız iyice karıştıralım bir dolu tatlı kaşığı tuz ekleyerek yavaş yavaş onu da ekleyerek yumuşacık bir hamur yoğuralım Ön mayada kullandığımız unla birlikte toplamda sekiz su varda un kullanmış olacağız bu oran un farklılığından dolayı dokuz su bardağına çıkabilir
👉🏻üzeri için 2 adet sarısı beyazı beraber çırpılacak.
👉🏻önceden ısıtmış olduğumuz 250 dereceli fırında nar gibi kızarana kadar pişirin benim fırınımda 15 Dakikada piştiler
👉🏻mayalanma sürelerine çok dikkat edin emekleriniz ve malzemeniz boşa gitmesin
👉🏻aynı pideyi yarım paket yani 20 gr yaş maya ilede yapabilirsiniz
👉🏻ertesi güne pideniz yumuşaklığını kaybederse fırında yada mikrodalgada hafif ısıtın aynı tazelikte kalıyor
👉🏻baklavalık böreklik undan yapmayın iyi sonuç almazsınız özel bir un değil normal ekmek için en ideal unu kullanın
👉🏻su bardağı ölçüm 200 ml
Kullanmış olduğum toplam Malzeme listesi
4su bardağı ılık su
8 su bardağı un
1 yemek kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için 2 adet çırpılmış yumurta
Susam
Çörek otu
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments