Sponsorlu Bağlantılar
Tirileçe
Tarifi için @sibelin_mutfagi_68/ teşekkürler
Keki için
5 yumurta
10 yemek kasigi seker
1 su bardagi sivi yag
5 yemek kasigi irmik
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
10 yemek kaşığı un
Keki için bütün malzemeler sirasi ile mikserle çırpalır yağlanmış dikdortgen bor cama dökülür 180 derecelik fırında pişirilir.
👇👇👇👇
Şerbeti için
4 su bardagi soğuk süt eğer kekiniz.çok kabarmışsa 5 su bardağı süt kullanın( ozellikle buzdolabında bekletilmis süt )
5 yemek kaşığı seker
2 kutu krema
2 yemek kaşığı süt tozu
Bütün malzemeler derin bir kaba alınir ve mikserle çırpalır. 10 dk buzdolabinda bekletilir.
👇👇👇👇👇👇
Ûzeri için
meyveli sos kullananbilirsiniz
Karamel sos kullananbilirsiniz
Karamel Sos için
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
1.5 su bardağı su
1 yemek kaşığı nişasta
Şekeri teflon tavamiza alalım kısık ateşte eriyip karamel rengini almasini bekleyelim daha sonra tereyağıni ilave edelim eriyip biraz karıştırdiktan sonra suyunu ilave edelim ilk önce donar gibi olur ama daha sonra eriyecektir. nişastayı az bir su ilave açalım yavaş yavaş sosa ilave edelim devamli karıştıralim fokurdayip kivam alinca ocaktan alınır ılık hale gelmesi beklenir.
Kek fırından çıkınca 10 yada 15 dakika bekletip soğuk şerbeti şerbeti üzerine gezdirin serbetini çekince.Tarife göre 1 paket kremşanti yapılır kekin üzerine yayilir uzerine sos dökülür arzuya göre süslenir
Kolay gelsin 🤗🤗
Sponsorlu Bağlantılar
Tarifi için @sibelin_mutfagi_68/ teşekkürler
Keki için
5 yumurta
10 yemek kasigi seker
1 su bardagi sivi yag
5 yemek kasigi irmik
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
10 yemek kaşığı un
Keki için bütün malzemeler sirasi ile mikserle çırpalır yağlanmış dikdortgen bor cama dökülür 180 derecelik fırında pişirilir.
👇👇👇👇
Şerbeti için
4 su bardagi soğuk süt eğer kekiniz.çok kabarmışsa 5 su bardağı süt kullanın( ozellikle buzdolabında bekletilmis süt )
5 yemek kaşığı seker
2 kutu krema
2 yemek kaşığı süt tozu
Bütün malzemeler derin bir kaba alınir ve mikserle çırpalır. 10 dk buzdolabinda bekletilir.
👇👇👇👇👇👇
Ûzeri için
meyveli sos kullananbilirsiniz
Karamel sos kullananbilirsiniz
Karamel Sos için
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
1.5 su bardağı su
1 yemek kaşığı nişasta
Şekeri teflon tavamiza alalım kısık ateşte eriyip karamel rengini almasini bekleyelim daha sonra tereyağıni ilave edelim eriyip biraz karıştırdiktan sonra suyunu ilave edelim ilk önce donar gibi olur ama daha sonra eriyecektir. nişastayı az bir su ilave açalım yavaş yavaş sosa ilave edelim devamli karıştıralim fokurdayip kivam alinca ocaktan alınır ılık hale gelmesi beklenir.
Kek fırından çıkınca 10 yada 15 dakika bekletip soğuk şerbeti şerbeti üzerine gezdirin serbetini çekince.Tarife göre 1 paket kremşanti yapılır kekin üzerine yayilir uzerine sos dökülür arzuya göre süslenir
Kolay gelsin 🤗🤗
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments