#Repost @meyveli_mutfagim
-
FISTIKLI YANARDAĞ KURABİYE 💚
TARİF VE MALZEMELER
kakaolu kısmı için
150 gr tereyağ
1su bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı kakao
1paket vanilya
yarım paket kabartma tozu
aldığı kadar un
fıstıklı kısmı için
1 paket antep fıstıklı toz puding
1 yemek kaşığı toz antep fıstığı
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı kaymak yada sut kreması
1.5 su bardağı un
yapılışı
öncellikle kakaolu hamuru hazırlanır un hariç tüm malzemeler karıştırılır unu azar azar ilave ederek hamuru hazırlanır üzerini streç ile kapatılır kenara bırakıp diğer hamuru hazırlanır toz puding fıstık un birbirlerine karıştırılır kaymak sıvıyağ eklenir biribirine yedirerek fazla yoğurmadan hamuru hazırlanır kakaolu hamurdan ceviz büyüklüğünde parçaları alınır yuvarlak açılır içine fıstıklı hamurdan cevizden küçük parça koyup kapatılır yuvarlak şekil verilir hepsini aynı şekilde hazırlanır tepsiye dizilir üzerine bıçak yardımıyla çizik verilir fotoda olduğu gibi ısıtılmış 170 derecelik fırında kontorlü pişirilir 30 dk kadar afiyetle tüketilir aşırı lezzetli olan bu harika kurabiye tarifi kaçırmayın derim
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments