DAMLA TATLISI - Resimli Yemek Tarifleri

Column Left

Takip Et

27 Ağustos 2021 Cuma

DAMLA TATLISI

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Çok hafif ve çok çıtır bir tatlı 

damlatatlısı 

Şerbeti için 

İki buçuk su bardaği şeker (200mlbardak ölçüm)

3 su bardaği su 

Bir dilim limon

Hamuru için

Bir yumurta

Bir yemek kaşığı tereyağ 

Bir yemek kaşığı yoğurt 

Yarim çay bardağı irmik

Yarım çay bardağı sıvıyağ 

Yarım çay bardağı şeker

Yarım paket kabartma tozu 

Bir paket vanilya şekeri 














İki buçuk su bardağı un(kontrollü ekleyin az yada fazla gelebilir yumurtadan dolayı)

Çok yumuşak ele yapışmayan bir hamur oluyor

İlk önce şerbeti kaynatın ılıtın

Şerbet kaynayınca 15 dakika daha kaynatıp ılımaya bırakın 

Hamuru için un hariç diğer malzemeleri karıştırın unu ekleyın güzel yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğurun sonra cevizden az küçük yuvarlaklar yapın şeklini videoda gösterdiğim gibi yapıp irmiğe bulayın tepsiye dizin

Sık dizmeyin şişip yapışmasınlar birbirlerine sonra bademleriortalarına yerleştirin badem koymadanda olur o sadece görsellik açısından ekleniyor,bir buçuk tepsi tatlı oldular

180 derece alt üst ayarda üzeri hafif kızarana kadar pişirin 

Piştikten sonra ilk sıcaklığı çıkınca ılık şerbeti dökün şerbeti çekince servis edebilirsiniz afiyet olsun

@sema_s_kitchen Tarif için Teşekkür ederim

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments