Çok hafif ve çok çıtır bir tatlı
damlatatlısı
Şerbeti için
İki buçuk su bardaği şeker (200mlbardak ölçüm)
3 su bardaği su
Bir dilim limon
Hamuru için
Bir yumurta
Bir yemek kaşığı tereyağ
Bir yemek kaşığı yoğurt
Yarim çay bardağı irmik
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Yarım çay bardağı şeker
Yarım paket kabartma tozu
Bir paket vanilya şekeri
İki buçuk su bardağı un(kontrollü ekleyin az yada fazla gelebilir yumurtadan dolayı)
Çok yumuşak ele yapışmayan bir hamur oluyor
İlk önce şerbeti kaynatın ılıtın
Şerbet kaynayınca 15 dakika daha kaynatıp ılımaya bırakın
Hamuru için un hariç diğer malzemeleri karıştırın unu ekleyın güzel yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğurun sonra cevizden az küçük yuvarlaklar yapın şeklini videoda gösterdiğim gibi yapıp irmiğe bulayın tepsiye dizin
Sık dizmeyin şişip yapışmasınlar birbirlerine sonra bademleriortalarına yerleştirin badem koymadanda olur o sadece görsellik açısından ekleniyor,bir buçuk tepsi tatlı oldular
180 derece alt üst ayarda üzeri hafif kızarana kadar pişirin
Piştikten sonra ilk sıcaklığı çıkınca ılık şerbeti dökün şerbeti çekince servis edebilirsiniz afiyet olsun
@sema_s_kitchen Tarif için Teşekkür ederim
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments