FIRINDA KABAK TATLISI - Resimli Yemek Tarifleri

Column Left

Takip Et

26 Ağustos 2021 Perşembe

FIRINDA KABAK TATLISI

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Mutlu huzurlu günler 🧡

Bugün sizlere tam mevsimiyken kabak tatlısı tarifi verecem 😍 Tahin ve cevizle uyumu muhteşem 😋😋 birde fırında pişirince daha bir lezzetli oldu mutlaka denemelisiniz 🤩 hadi gelin tarife geçelim 


FIRINDA KABAK TATLISI 🧡

Malzemeler;

1 Kg kabak 

1,5 su bardağı toz şeker (şekeri isteğe göre azaltıp çoğaltabilirsiniz)

1 tane çubuk tarçın

1 yemek kaşığı tereyağ (isteğe bağlı)


Üzeri için;

Fındık-ceviz-tahin













Hazırlanışı;

Öncelikle kabaklarımı istediğiniz boyutta dilimleyin yıkayıp tencereye diziyoruz  kabakların üzerini kapatacak şekilde şekeri serpelim kapağını kapatıp bir gece veya 3-4 saat dinlendirin 

Çubuk tarçını üzerine koyup Orta ateşte pişirelim kaynayınca ocağı kısık ateşte pişirmeye devam edin (kapağını tam kapatmayın aralayarak pişirin) yumuşayan kabakları çatalla kontrol edin borcama boşaltın kalan suyunu 1 yemek kaşığı tereyağ eritip karıştıralım üzerine gezdirin (tereyağ şahane lezzet veriyor isteğe bağlı ☺️

önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirelim fırından çıkarıp soğumaya bırakalım üzerine tahin ceviz-fındık servis edebilirsiniz deneyeceklere Afiyet olsun 💕

@zehranin_mutfagindan Tarif için Teşekkür ederim

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments