Mutlu huzurlu günler 🧡
Bugün sizlere tam mevsimiyken kabak tatlısı tarifi verecem 😍 Tahin ve cevizle uyumu muhteşem 😋😋 birde fırında pişirince daha bir lezzetli oldu mutlaka denemelisiniz 🤩 hadi gelin tarife geçelim
FIRINDA KABAK TATLISI 🧡
Malzemeler;
1 Kg kabak
1,5 su bardağı toz şeker (şekeri isteğe göre azaltıp çoğaltabilirsiniz)
1 tane çubuk tarçın
1 yemek kaşığı tereyağ (isteğe bağlı)
Üzeri için;
Fındık-ceviz-tahin
Hazırlanışı;
Öncelikle kabaklarımı istediğiniz boyutta dilimleyin yıkayıp tencereye diziyoruz kabakların üzerini kapatacak şekilde şekeri serpelim kapağını kapatıp bir gece veya 3-4 saat dinlendirin
Çubuk tarçını üzerine koyup Orta ateşte pişirelim kaynayınca ocağı kısık ateşte pişirmeye devam edin (kapağını tam kapatmayın aralayarak pişirin) yumuşayan kabakları çatalla kontrol edin borcama boşaltın kalan suyunu 1 yemek kaşığı tereyağ eritip karıştıralım üzerine gezdirin (tereyağ şahane lezzet veriyor isteğe bağlı ☺️
önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirelim fırından çıkarıp soğumaya bırakalım üzerine tahin ceviz-fındık servis edebilirsiniz deneyeceklere Afiyet olsun 💕
@zehranin_mutfagindan Tarif için Teşekkür ederim
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments