Selam arkadaşlar😍 Kat kat tel tel çok pratik ve lezzetli bir katmer tarifi👌
KATMER (Sivas)
Malzemeler;
2 su bardağı süt ( bardak ölçüm 250ml)
1 su bardağı su
1 çay bardağı yoğurt (isterseniz) ben koydum
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 adet kabartma tozu
1 adet kesme şeker
1,5 kilo un dikkatli ekleyin yumuşak hamur olacak
ARASI İÇİN;
250 gr tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
Beyaz peynir (isteğe bağlı)
Maydanoz
Üzeri için;
2 yumurta sarısı ( beyazlarını hamurun içine koyabilirsiniz)
YAPILIŞI;
Hamur malzemelerini karıştırıp, unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru toparlamak İçin elinizi biraz sıvıyağa batırıp hamuru toparlayıp, üzerini kapatıp, yaklaşık 1 saat dinlendirin. Dinlenen hamurdan ben 9 adet beze yaptım 3 tepsi için siz isterseniz tarifin yarısını yapabilirsiniz. 2 tanesini peynirli 1 tanesini sade yaptım siz nasıl arzu ederseniz sade peynirli öyle yapın. Tereyağını eritip içine sıvıyağ ekleyin. Daha sonra bezeleri tek tek yuvarlak açabildiğiniz kadar açın her katı bolca yağlayınki tel tel olsun. Birinci bezeyi açıp yağlayın. İkinci bezeyi de açıp ilk açtığımızın üzerine koyup bolca yağlayın isterseniz aralarına peynir koyabilirsiniz. 3. Bezeyide açıp bezelerin üzerine video görüldüğü gibi koyup, yağlayıp zarf gibi bezeleri katlayarak kapatın kapatırken aralarına yağ sürmeyi unutmayın . Hamurlar bitene kadar aynı işlemi yapın 3 er beze halinde. Yağlı kağıt serili tepsiye koyup üzerini kapatıp, serin yerde yarım saat bekletin. Dinlenen hamuru elinizle bastırarak tepsinizin büyüklüğü kadar açın. Ne çok kalın nede çok ince olsun. Üzerine yumurta sarısı sürüp, üzerine bıçakla çızikler atın. ısıtılmış fırında alt üst ayarda kızarana kadar pişirin
220 derecede pişen katmeri yarım saat dinlendirip servis edin. Afiyet olsun😍
semisinmutfagi Tarif için Teşekkür ederim
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments