KATMER (Sivas) - Resimli Yemek Tarifleri

Column Left

Takip Et

14 Ağustos 2021 Cumartesi

KATMER (Sivas)

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Selam arkadaşlar😍 Kat kat tel tel çok pratik ve lezzetli bir katmer tarifi👌

KATMER (Sivas) 

Malzemeler;

2 su bardağı süt ( bardak ölçüm 250ml)

1 su bardağı su

1 çay bardağı yoğurt (isterseniz) ben koydum

1,5 tatlı kaşığı tuz

1 adet kabartma tozu

1 adet kesme şeker

1,5 kilo un dikkatli ekleyin yumuşak hamur olacak

ARASI İÇİN;

250 gr tereyağı

1 çay bardağı sıvıyağ

Beyaz peynir (isteğe bağlı)

Maydanoz

Üzeri için;

2 yumurta sarısı ( beyazlarını hamurun içine koyabilirsiniz)












YAPILIŞI;

Hamur malzemelerini karıştırıp, unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru toparlamak İçin elinizi biraz sıvıyağa  batırıp hamuru toparlayıp, üzerini kapatıp, yaklaşık 1 saat dinlendirin. Dinlenen hamurdan ben 9 adet beze yaptım 3 tepsi için siz isterseniz tarifin yarısını yapabilirsiniz. 2 tanesini peynirli 1 tanesini sade yaptım siz nasıl arzu ederseniz sade peynirli öyle yapın. Tereyağını eritip içine sıvıyağ ekleyin. Daha sonra bezeleri tek tek yuvarlak  açabildiğiniz kadar açın her katı bolca yağlayınki tel tel olsun. Birinci bezeyi açıp yağlayın. İkinci bezeyi de açıp ilk açtığımızın üzerine  koyup bolca yağlayın isterseniz aralarına peynir koyabilirsiniz. 3. Bezeyide açıp bezelerin üzerine  video görüldüğü gibi koyup, yağlayıp zarf gibi bezeleri katlayarak kapatın kapatırken aralarına yağ sürmeyi unutmayın . Hamurlar bitene kadar aynı işlemi yapın 3 er beze halinde. Yağlı kağıt serili tepsiye koyup üzerini kapatıp, serin yerde yarım saat  bekletin. Dinlenen hamuru elinizle bastırarak tepsinizin büyüklüğü kadar açın. Ne çok kalın nede çok ince olsun. Üzerine yumurta sarısı sürüp,  üzerine bıçakla çızikler atın. ısıtılmış fırında alt üst ayarda kızarana kadar pişirin

220 derecede pişen katmeri yarım saat dinlendirip servis edin. Afiyet olsun😍 


semisinmutfagi Tarif için Teşekkür ederim

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments