Sponsorlu Bağlantılar
Sünger gibi çatlamayan kekiyle muzlu pastacı kreması dolgusuyla mis gibi rulo pasta😋😍
Keki için malzemeler
Dört yumurta
Bir su bardağı +bir yemek kaşığı tepeleme un
Çeyrek limon suyu
Yarım çay bardağı ılıktan biraz sıcak su
Bir çimdik tuz
Bir su bardaği şeker
Bir paket vanilya şekeri
Bir paket kabartma tozu
Pastacı kreması için
Bir adet yumurta(bütün yumurta)
1 yemek kaşığı tepeleme nişasta
2 yemek kaşığı tepeleme un
2 yemek kaşığı toz tepeleme şeker
2 su bardaği süt
1 yemek kaşığı tereyağ
Bir paket vanilya şekeri
Arasına koymak için 2 buçuk muz
Üzer için pudra şekeri
Önce kremsasını hazırlayın soğusun
Süt un nişasta unu şekeri yumurtayı güzelce çırpın ocağı yakın kıvam alana kadar karıştırın sonra vanilya ve tereyağ ekleyın yağ eriyene kadar karıştırın üzerni sıtreç folyoyla kapatıp soğutun
Önce fırını 180 derece açın ısınsın
Yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayırın yumurta sarısına şekeri ve ılık suyu limonu yavaş yavaş ekleyerek çırpın
Un ve kabartma tozunu karıştırın vaniyya şekeriyle beraber yumurta sarılarına ekleyın bir kaşık veya spatulayla yukardan aşaya yavaş yavaş unu karışıma yedirin pürüzsüz olana kadar
Yumurta aklarını bir çimdik tuz ile kar gibi olana kadar çırpın bu karışımı yumurta sarısı olan karışıma üç aşamada ekleyın yavaş yavaş ben çok ayrıntılı videolarda göstermeye çalıştım
15 dakikadabrnim kekim pişti pişen keki hemen fırından çıkarpıp rulo yapın sonra üzerine bir bez örtün çok soğutmayın ıltın
Soğuyan kremayı mikserler bi karıştırın beklediği için katılaşacaktır
Rulo keki açın üzerne kremayı sürün muzları koyun rulo yapın
Bir servis tabağına alın buzdolabına kaldırın
Bir iki saat dinlendikten sonra üzerini istediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz
Kenarlarını kesin servis etmeden
İçine istediğiniz meyveyi
koyabilirsiniz
sema_s_kitchen Tarif için Teşekkür ederim
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments