FISTIKLI ŞERBETLİ TATLI💚
malzemeler
150 gr tereyağ
1 su bardağı toz antep fıstığı
yarım çay bardağı sıvıyağ
yarım çay bardağı irmik
3 yemek kaşığı pudra şekeri
1 adet yumurta
1 paket vanilya yarım paket kabartma tozu aldığı kadar un
iç dolgu için
1 su bardağı çekilmiş ceviz
şerbet için
2.5 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
süsleme isteğe bağlı
yapılışı önce şerbet hazırlanır su şeker tencereye koyulur ocağa alıp ilk on dk kaynatılır limon suyu ilave ederek bir on dk daha kaynatılır ocaktan alıp soğumaya bırakılır hamuru hazırlanır un hariç tüm malzemeleri kaba alınır iyice karıştırılır unu azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur yoğrulur hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparıp yuvarlayıp elinizle bastırarak biraz açılır içine bir tatlı kaşığı kadar ceviz kırığı koyulur düzgünce kapatılır kare aparat ile üzerine baskı yapılır şekil verilir tepsiye dizilir hepsi aynı şekilde hazırlanır parmak ucuyla hafifçe bastırarak çukur açılır ortasından ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirilir kontrolü fırından çıkarıp ilk sıcaklığı geçtikten sonra şerbeti heryerine dökülür şerbet tamamen çektikten sonra süsleyerek servis edilir afiyet olsun 🤗
@meyveli_mutfagim Tarif için Teşekkür ederim
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments