😍SULTAN TATLISI😍
2 adet yumurta
1 su bardağı irmik
Yarım çay bardağı rondodan çekilmiş badem
1 paket sanayağ veya tereyağ
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı hindistan cevizi
Aldığı kadar un
Şerbeti için
4 su bardağı su
4 su bardağı şeker
Islatmak için
1 su bardağı süt
Bulamak için
1 su bardağı sarı haşhaş
2 yemek kaşığı mavi haşhaş
Üzeri için
Çikolata sosu
Badem
Hazırlanışı
Hazırlanışı.
Öncelikle tenceremize şeker ve suyu ekleyip serbetimizi hazırlayalım. Kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Hazir olan serbetten 1 kepçe alıp kaseye bademleri ekleyip şerbetin içinde bekletin. Serbet soğurken hamurumuzu yapalım.
Öncelikle yağlar, yumurta, irmik,badem, kabartma tozu, hindistan cevizi yoğurma kabına alın güzelce karıştırın daha sonra unu kontrollü olarak ekleyin yumuşacık ele yapışmayan bir hamur olacak tahminen 2 2. 5 su bardağı kadar un.
Daha sonra ceviz büyüklüğünde hamurlar koparıp yuvarlayın. Yuvarladiginiz hamuru önce süte daha sonra hashasa batırıp tepsiye dizin. (1 kaseye sütü başka bir kaseye iki haşhaş karışımını ekleyin)hazır olan hamurlarımizi önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında kızarana kadar pişirin. Firindan çıkarıp ilk sıcağı çıkmış olan tatlımiza şerbeti dökün. Tatlimiz soğuduktan sonra önce çikolata sosunu daha sonra bademleri üzerine yerleştirin. Afiyet şeker olsun🤗
@aysununmutfaklezzetleri Tarif için Teşekkür ederim
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments