Hem lezzeti hem görseli harika 👌 saray pilavi tarifim var :)) Tarifimi eklerken güzel begenilerinizi ve yorumlarınızı bekliyorum teşekkür ederim .....
Saray Pilavı
Malzemeler
2 su bardağı pirinç
1 paket kuşüzümü
1 paket dolmalık fıstık
1 adet kuru soğan
Karabiber, tuz
500 gr. tavuk kalça etinden kuşbaşı
1 çay bardağı çiğ badem
1 çay bardağı çiğ kaju
2 tane havuç
Hazırlanışı
Öncelikle pilav için kuru soğanı doğrayıp tereyağ ve sıvıyağ ile soteleyin. Soğanlar yumuşayınca dolmalık fıstığı ekleyip rengi biraz dönene kadar kavurun. Yıkanmış olan pirinci ve kuşüzümünü de tencereye koyup karabiber ve tuzunu da ekleyin. Üzerine çıkacak kadar sıcak suyunu dökün ve pişmeye bırakın. Pilav piştikten sonra , bir tavada tavuğu tuz,siviyag ile soteleyerek pişirin. Pişen tavuğu bir kaseye alın. Jülyen kesilmiş havuçları da sıvıyağ ile soteleyin. Onu da bir kaseye alın. Çiğ bademi sıcak suda bekleterek kabuklarını soyun. Çiğ kaju ile bademi sıvıyağ ile tavada renkleri dönene kadar kavurun.Tum üst malzemesini bir kasede karıştırın. Kek kalıbına önce pilavı biraz bastırarak koydum. Servis tabağına ters çevirdim. Üzerine de hazırlamış olduğum tavuklu havuçlu karışımı ekledim. AFİYET OLSUN
@zuzu_mutfakta Tarif için Teşekkür ederim
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments