SARAY PİLAVI - Resimli Yemek Tarifleri

Column Left

Takip Et

26 Şubat 2022 Cumartesi

SARAY PİLAVI

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Hem lezzeti hem görseli harika 👌 saray pilavi tarifim var :)) Tarifimi eklerken güzel begenilerinizi ve yorumlarınızı bekliyorum teşekkür ederim .....


Saray Pilavı

Malzemeler 

2 su bardağı pirinç

1 paket kuşüzümü

1 paket dolmalık fıstık

1 adet  kuru soğan 

Karabiber, tuz

500 gr.  tavuk kalça etinden kuşbaşı

1 çay bardağı  çiğ badem 

1 çay bardağı çiğ kaju 

2 tane havuç













Hazırlanışı 

 Öncelikle  pilav için kuru soğanı doğrayıp tereyağ ve sıvıyağ ile soteleyin. Soğanlar yumuşayınca dolmalık fıstığı ekleyip rengi biraz dönene kadar kavurun. Yıkanmış olan pirinci ve kuşüzümünü de tencereye koyup karabiber ve tuzunu da ekleyin. Üzerine çıkacak kadar sıcak suyunu dökün ve pişmeye bırakın.  Pilav piştikten sonra , bir tavada tavuğu tuz,siviyag  ile soteleyerek pişirin. Pişen tavuğu bir kaseye alın. Jülyen kesilmiş havuçları da sıvıyağ ile soteleyin. Onu da bir kaseye alın.  Çiğ bademi sıcak suda bekleterek kabuklarını soyun. Çiğ kaju ile bademi sıvıyağ ile tavada renkleri dönene kadar kavurun.Tum üst malzemesini bir kasede karıştırın.  Kek kalıbına önce pilavı biraz bastırarak koydum. Servis tabağına ters çevirdim. Üzerine de hazırlamış olduğum tavuklu havuçlu karışımı  ekledim. AFİYET OLSUN

@zuzu_mutfakta Tarif için Teşekkür ederim

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments