Ciltteki Yaşlanmaları Engelleyen Kolajen Bakın Hangi Gıdalarda Bulunuyor! Bunları Yiyenler Resmen Gençleşecek!
Yaşlanmaya Karşı Kolajen Cildinizin En İyi Dostu
Uzmanlar 25 yaş ve sonrasında ciltteki kolajen miktarının azalmaya başladığını söylüyor. Ancan kolajenin insan bedenindeki önemi son derece fazladır. Bağ dokularının yenilenmesini ve güçlenmesini sağlarken aynı zamanda esneklik, direnç de kazandırıyor. Cilt ve deri için ise yaşlanmayı engeller niteliktedir. Bu nedenle de uzmanlar genç kalmanın sırrını kolajen içeren besinler tüketmek olarak açıklalar. Haberi alan herkes bu besinleri merak etmeye başladı. İşte, kolajen içeren o besinler haberimizin devamında sizlerle…
Kolajen İçeren Besinler
Kolajen üretimini destekleyen besinlerin düzenli olarak tüketilmesi gerekiyor. Sığır eti, tavuk eti, hindi eti ya da balık ve yumurta gibi gıdalarda kolajen miktarının fazla olduğu söyleniyor. Uzmanların önerisine göre yine maydanoz, elma, çilek, pancar veyahut daahududu, yaban mersini, kızılcık gibi besinler de cilt sağlığınızın dengelenmesini sağlıyor. Kolajen üretimi için düzenli tüketmeniz gereken besinler ise;
• Kırmızı kapya biber, Domates, Brokoli
• Lahana, Soğan, Sarımsak, Karnabahar, Pırasa
• Brüksel lahanası, Kapya biber, Maydanoz, Limon
• Kivi, Portakal, Greyfurt, Mandalina
Tüm bu besinler belirli aralıklarda dengeli bir şekilde tüketildiğinde cilt sağlığının dengede kalmasını sağlıyor. Uzmanlar özellikle de 25 yaşından sonra ciltteki kırışıklık ve çizgilerin zemin hazırlamaya başladığını ifade ediyor. Bu süreçlerde doğru ve kolajen içeren besinlerle beslenmenin ise yaşlanmayı önlediğini vurguluyor.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments