BUZLUK BÖREĞ - Resimli Yemek Tarifleri

Column Left

Takip Et

6 Mayıs 2022 Cuma

BUZLUK BÖREĞ

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

 #repost @hilalin_mutfagi_ teşekkürler


Istediğiniz kadar yufka ile yapabilirsiniz.Boş zamanlarınizda sarip mutlaka buzluklarinizda bulundurun benden söylemesi😊

. 🎀BUZLUK BÖREĞİ🎀(banyolu börek)

☘Malzemeler

Istediğiniz kadar taze yufka 

Yeteri kadar siviyağ

iç harcı için

Yeteri kadar peynir veya Çökelek

Buzluktan çıktıktan sonra batırmak için su

☘Üzeri için

Yumurta sarısi susam

☘Hazırlanışı










Öncelikle yufkamızı masamıza seriyoruz.Firca ile sıvı yağımızı her yerine sürüyoruz.Daha sonra uzerine bir yufka daha serip üçgen şeklinde 8 esit parçaya kesiyoruz.

Kestikten sonra geniş olan kısımlarına peynir koyuyoruz .Kenarlarını kıvırıp sarıyoruz .Aynı işlemi bütün yufkarımıza uyguluyoruz.

Buzdolabı poşetine itinalı bir şekilde yerleştirdikten sonra ağzını sıkıca kapatıyoruz.

Ve buzluğa kaldırıyoruz.

Yapacağımız zaman çıkarıyoruz.Genis bir legenin içine su koyuyoruz buzluktan çıkardığımız böreklerimizi içine koyuyoruz.

8-10 saniye beklettikten sonra yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye diziyoruz .Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ve susam serpip önceden ısıttığımız 200 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz.

Not:Buzluktan çıkardığınız boreklerinizi su yerine maden suyuna da bastırabilirsiniz

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments