Midye Baklavası 😋
Kaymak İçin;
-1 It süt
-1 su bardağı irmik
(Kaymağında şeker yok)
Şerbeti için
-5 su bardağı şeker
-6 su bardağı su
-1 yemek kaşığı limon suyu
Hamuru için
-2 adet yumurta
-1 yemek kaşığı sirkesi yada üzüm de olabilir.
-1 çay bardağı süt
-1 çay barda sıvı yağ
-1 çay bardağı su
-Bir fiske tuz
-5 su bardağı baklavalik un
açmak için nişasta buğday veya misir farketmez.
üzeri için
-300 gr tereyağ
Yapılışı;
Öncelikle kaymak için süt ve irmiği pişirip bir kenara alın kaymağın soğuk olması gerekiyor.
Hamur malzemelerini bir araya getirerek yoğurun ve bezelere ayırın.
Bu bezeleri buğday nişastası ile 13-14 cm büyütün ve aralarına streç koyup hava almıcak şekilde buzdolabında bir iki saat bekletin.
Şerbet malzemeleri tencereye alınır kaynanaya başladıktan sonra 12-13 dk pişirilir.
Dinlenen bezeler nişasta yardımı ile açılır, oklavaya sarıp sağdan soldan hafif sıkıştırılarak büzülür. Ve bekletilmeden açılır.
Fıstık irmik kaymağı konup kapatılır midyelere bölünür.
Üzerine tereyağı gezdirilir.
180 derece arasında fanlı fansız her iki şekilde pişirebilirsiniz ben 200C pişirdim. Fırının bölümünün otra kısmın bir alt kademesinde pişirin.
Yaklaşık 30 dakika kadar pişmesi gerekiyor bu süre fark edebilir firından dolayı ona dikkat edin hafif kızarmış olması gerekiyor.
kullandığım Su bardağı ölçüm 200 ml Çay bardağı ölçüm 125 ml.
1 It süt
1 su bardağı irmik
Şerbeti için
5 su bardağı şeker
6 su bardağı su
Bir minik dilim limon
Hamuru için
50 gr sıcaklığın da tereyağı veya margarin de koyabilirsiniz
İki adet yumurta
İki yemek kaşığı sirke ben üzüm sirkesi kullandım diğer
sirkelerle kullanabilirsiniz
Bir çay bardağı süt
Bir çay barda sıvı yağ
Bir çay bardağı su
Bir fiske tuz
5 su bardağı baklavalik un
açmak için nişasta buğday veya misir farketmez
üzeri için 300 gr tereyağ 1,5 su bardağı kadar öğütülmüş fıstık veya ceviz fındik da
koyabilirsiniz
180 ila 150 derece arasında fanlı fansız her iki şekilde pişirebilirsiniz fırının orta bölümünde alt üst pişirin
Yaklaşık 40 dakika kadar pişmesi gerekiyor bu süre fark edebilir firından dolayı ona dikkat edin hafif kızarmış olması gerekiyor
Su bardağı ölçüm 200 ml Çay bardağı ölçüm 125 ml
@zeynkurabiye Tarif için Teşekkür ederim
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments