Midye Baklavası - Resimli Yemek Tarifleri

Column Left

Takip Et

3 Mayıs 2022 Salı

Midye Baklavası

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Midye Baklavası 😋


Kaymak İçin;

-1 It süt

-1 su bardağı irmik

(Kaymağında şeker yok)


Şerbeti için

-5 su bardağı şeker

-6 su bardağı su

-1 yemek kaşığı limon suyu


Hamuru için

-2 adet yumurta

-1 yemek kaşığı sirkesi yada üzüm de olabilir.

-1 çay bardağı süt

-1 çay barda sıvı yağ

-1 çay bardağı su

-Bir fiske tuz

-5 su bardağı baklavalik un

açmak için nişasta buğday veya misir farketmez.


üzeri için 

-300 gr tereyağ













Yapılışı;

Öncelikle kaymak için süt ve irmiği pişirip bir kenara alın kaymağın soğuk olması gerekiyor.

Hamur malzemelerini bir araya getirerek yoğurun ve bezelere ayırın. 

Bu bezeleri buğday nişastası ile 13-14 cm büyütün ve aralarına streç koyup hava almıcak şekilde buzdolabında bir  iki saat bekletin.

Şerbet malzemeleri  tencereye alınır kaynanaya başladıktan sonra 12-13 dk pişirilir.

Dinlenen bezeler nişasta yardımı ile açılır, oklavaya sarıp sağdan soldan hafif sıkıştırılarak büzülür. Ve bekletilmeden açılır.

Fıstık irmik kaymağı konup kapatılır midyelere bölünür.

Üzerine tereyağı gezdirilir.

180 derece arasında fanlı fansız her iki şekilde pişirebilirsiniz ben 200C pişirdim. Fırının bölümünün otra kısmın bir alt kademesinde pişirin.

Yaklaşık 30 dakika kadar pişmesi gerekiyor bu süre fark edebilir firından dolayı ona dikkat edin hafif kızarmış olması gerekiyor.

kullandığım Su bardağı ölçüm 200 ml Çay bardağı ölçüm 125 ml.


1 It süt


1 su bardağı irmik


Şerbeti için


5 su bardağı şeker


6 su bardağı su


Bir minik dilim limon


Hamuru için


50 gr sıcaklığın da tereyağı veya margarin de koyabilirsiniz


İki adet yumurta


İki yemek kaşığı sirke ben üzüm sirkesi kullandım diğer


sirkelerle kullanabilirsiniz


Bir çay bardağı süt


Bir çay barda sıvı yağ


Bir çay bardağı su


Bir fiske tuz


5 su bardağı baklavalik un


açmak için nişasta buğday veya misir farketmez


üzeri için 300 gr tereyağ 1,5 su bardağı kadar öğütülmüş fıstık veya ceviz fındik da


koyabilirsiniz


180 ila 150 derece arasında fanlı fansız her iki şekilde pişirebilirsiniz fırının orta bölümünde alt üst pişirin


Yaklaşık 40 dakika kadar pişmesi gerekiyor bu süre fark edebilir firından dolayı ona dikkat edin hafif kızarmış olması gerekiyor


Su bardağı ölçüm 200 ml Çay bardağı ölçüm 125 ml

@zeynkurabiye Tarif için Teşekkür ederim





Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments