En sevdiğim 🍓 reçeli ya sizinki
🍓Malzemeler
Bir kilo çilek
700 gr şeker
Bir çay kaşığı tereyağı
Bir çay kaşığı limon tuzu yada bir kaç damla limon suyu
🍓Yapılışı
Çilekleri sirkeli yada karbonatlı suda bekletip süzün
Saplarını temizleyin küçü çilek kullanırsanız böyleyin, büyük çilekleri ikiye bölün tencereye çileklerin yarınını döküp üzerine şekerin yarısını dökün sonra kalan çilekleri ve kalan şekeri sırayla döküp bir gece bekletin
Sabah orta ateşte kaynatıp ocağı kısın
10 dakika çilekleri pişirince içinden alın 40 dakika daha kısık ateşte pişirin içine limon tuzu yada suyu ve çilekleri ekleyin 5 dakika daha kısık ateşte kaynatıp sıcak sıcak temiz kuru kavanozlara doldurup güzelce kapatıp soğutun serin yerde muhafaza edin
Deneyeceklere afiyet olsun
@sema_s_kitchen Tarifi için Teşekkür ederim
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments