Sponsorlu Bağlantılar
Ev Yapımı Kayısı Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?
Ev Yapımı Kayısı Reçeli Tarifi İçin Malzemeler
1 kilo kayısı
1 kilo 250 gr toz şeker
1 tatlı kaşığı tereyağı
yarım limon suyu ya da 1 çay kaşığı limon tuzu
- Kayısıları yıkayın, süzülmeye bırakın.
- Süzülen kayısıları ortadan 2 ye bölün ve çekirdekleri çıkarın.
- Tencereye katısıları alın, üstüne şekeri ekleyin ve 1 gece boyunca sulanması için bekletin.
- Sulanan kayısıları ocağa alın, köpürmesi ve taşması engellemek için 1 tatlı kaşığı tereyağı ilave edin.
- Orta ateşte ortalama 1 saat ara sıra karıştırarak pişirin.
- Ocaktan almanıza 10 dakika kala limon suyunu ilave edin ve karıştırın.
- Ocağı kapatır kapatmaz (kaynar kaynar) temiz ve kuru kavanozlara patlaştırın.
- Kullanılmamış kavanoz kapağını sıkıca kapatın ve kavanozları ters çevirerek tamamen soğuyuncaya kadar dinlendirin.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments