Ev Yapımı Kayısı Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır? - Resimli Yemek Tarifleri

Column Left

Takip Et

23 Haziran 2022 Perşembe

Ev Yapımı Kayısı Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

 





Ev Yapımı Kayısı Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?



Ev Yapımı Kayısı Reçeli Tarifi İçin Malzemeler
1 kilo kayısı
1 kilo 250 gr toz şeker
1 tatlı kaşığı tereyağı
yarım limon suyu ya da 1 çay kaşığı limon tuzu








  1. Kayısıları yıkayın, süzülmeye bırakın.
  2. Süzülen kayısıları ortadan 2 ye bölün ve çekirdekleri çıkarın.
  3. Tencereye katısıları alın, üstüne şekeri ekleyin ve 1 gece boyunca sulanması için bekletin.
  4. Sulanan kayısıları ocağa alın, köpürmesi ve taşması engellemek için 1 tatlı kaşığı tereyağı ilave edin.
  5. Orta ateşte ortalama 1 saat ara sıra karıştırarak pişirin.
  6. Ocaktan almanıza 10 dakika kala limon suyunu ilave edin ve karıştırın.
  7. Ocağı kapatır kapatmaz (kaynar kaynar) temiz ve kuru kavanozlara patlaştırın.
  8. Kullanılmamış kavanoz kapağını sıkıca kapatın ve kavanozları ters çevirerek tamamen soğuyuncaya kadar dinlendirin.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments