MALZEMELER
Mumbar dolması olarak da bilinen mumbar ilk kez deneyecekler için zahmetli görünüyor. Şırdan ve kokoreç gibi, Adana’da sıkça tüketilen mumbar tarifi, tarife uyulduğu zaman oldukça kolay hazırlanıyor. Normal dolma doldurur gibi hazırlanan mumbar pirinç ve bulgur iç harcından yapılıyor. Mumbar dolmasını bir kez tadan bir daha vazgeçemiyor. İşte, mumbar dolması tarifi ve yapılışıyla ilgili ayrıntılar.
500 gram kıyma
Yarım akciğer
1 koyun mumbarı
4 su bardağı pilavlık bulgur
2 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı reyhan
Karabiber
Kırmızı biber
Tuz
HAZIRLANIŞI
Yıkadığınız bulgurları sıcak suyla ıslatın.
Ciğer ve soğanı ince ince kıyın.
İçine kıyma, bulgur, salça, reyhan, baharatlar ve tuz eklenerek dolma içi hazırlayın.
Hazırladığınız harcı mumbara gevşekçe doldurun.
Mumbarın içinin dökülmemesi için iki ucu da iple bağlayın ve kaynayan suda yumuşayıncaya kadar pişirin.
Mumbar pişince suyun içinden alın ve arzu ederseniz sarımsak da dökerek sıcak olarak servis edin.
Mumbar tereyağında kızartılarak da servis edilebilir.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments