Soslu burma poğaça - Resimli Yemek Tarifleri

Column Left

Takip Et

19 Temmuz 2022 Salı

Soslu burma poğaça

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar









Soslu burma poğaça 


150 ml ılık süt 

20 gr yumuşak tereyağ 

1 adet yumurta 

1 yemek kaşığı  kaşığı toz şeker 

2 çay kaşığı tuz 

300 - 350 gr un 

1 paket kuru maya 

Via @sevdeyemek 

Sos için 


50 gr tereyağ 

Bir kaç dal yeşil soğan 

1 diş sarımsak 





























Mayayı bir kaseye alın ve üzerine ılık sütü toz şeker ve yumurta ilave edin kaşıkla bir kaç kez karıştırıp üzerine unu ve tuzu ilave edin kısa bir süre yoğurup oda ısısında olan tereyağ ilave edip tekrar yoğurun ele yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar iyice yoğurun üzerini kapatıp ılık ortamda 30 dakika bekletin bu arda sos malzemesini hazırlayın yeşil soğanları ince bir şekilde doğrayıp bir kenara alın tavaya 50 gr tereyağı tavaya koyup erince üzerine yeşil soğanları ilave edip bir iki kez karıştırıp altını kapatıp bir kenara alın . Mayalanan hamuru unlanmış tezgahta merdane ile  44 x 24 cm boyutlarda açın yapım aşamalarını resmi sola doğru kaydırarak görebilirsiniz hazırladığınız poğaçaları önceden ısıtılmış 170 derecede kızarana kadar pişirin fırından çıkarın üzerine hemen hazırlamış olduğunuz sostan sürün afiyetle olsun






Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments