MEYVE SOSLU YAZ TATLISI TART
bomba lezzeti denemeyen kalmasın
servis önerisi dondurma müthiş bir tarif 👌
malzemeler
kurabiye hamuru için
125 gr tereyağ
1 çay bardağı pudra şekeri
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta
1 paket vanilya
2.5 su bardağı un yinede kontrolü olun
erik marmelat tarifi sayfada mevcut
yaklaşık bir çorba kasesi kadar erik marmelat
yapılışı
önce kurabiye hamuru hazırlanır oda sıcaklığında tereyağ vanilya pudra şekeri yumurta sıvıyağ birlikte iyice karıştırılır unu azar azar ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur yoğrulur yağlanmış kare veya yuvarlak tart kalıbına dökülür düzgünce yayılır hamurdan bir miktar alarak üst şekil için ayrılır çatalla tabana çizik atılır bir kase marmelattan koyulur üzerine kalan hamuru istediğiniz gibi şekil vererek üzerine yerleştirilir ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirilir kontrolü fırından çıkarıp soğuduktan direk dolaba koyulur dinlenmeye bırakılır tamamen marmelat soğuduktan sonra dondurma ile servis edilir muhteşem efsane bir lezzet yapanlara afiyet olsun
@meyveli_mutfagim Tarif için Teşekkür ederim
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments