ELMALI KURABİYE
İç malzemesi
4-5 adet elma
2 yemek kaşığı şeker (damak zevkine göre artırabilirsiniz)
1 çay bardağı kadar iri dövülmüş ceviz yada fındık (isteğe bağlı)
1 çay kaşığı tarçın
Hamuru için
115 gr tereyağ veya margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt (varsa ev yoğurdu yoksa hazır yoğurt kullanıcaksanız sulu tarafını kullanın ve iyice çırpıp sonra hamura ekleyin)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Un
Yapılışı
Hamuru için bütün malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur yoğurun dolaba kaldırıp yarım saat dinlendirin.
O sırada iç harcını hazırlayın elmaları soyup rendeleyin şekerini koyup orta ateşte suyunu salıp çekene kadar pişirin altını kapatın tarçını ve cevizleri ekleyip karıştırın soğumaya bırakın.
Hamuru ikiye bölün hafif unlanmış tezgahta açın ince açarsanız daha güzel olur bir çay bardağı yada su bardağıyla kesin iç harcından ortasına koyun uçlarını birleştirin yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin 170 derecede kızarana kadar pişirin. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpin.
NOT: kurabiyelerinizi ince açıp fırında iyice kızartırsanız kıyır kıyır olur.
Malzemeler mutlaka oda ısısında olmalı
@sozdaratug Tarif için Teşekkürler ederim
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments