Sponsorlu Bağlantılar
#repost @yemekislerim
__
Şipşak hazırlayıp ister hemen tüketebileceğiniz ister kavanoza doldurup saklayabileceğiniz yağlı biber turşusu tarifi;
2 kilo kırmızı biber
2 baş sarımsak
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı sirke (elma üzüm farketmez)
Yarım demet maydanoz
Tuz
Pulbiber.
Yağ ve sirkeyi tavaya alın. Üzerine yıkanmış doğranmış biber ve sarımsağı ekleyip kavurmaya başlayın. Tuz ve pulbiberide ekleyin. Biraz pişince içerisine doğranmış maydanozu ilave edin. Biberler hafif piştiğinde altını kapatın. Eğer kavanoza doldurmak isterseniz sıcak halde doldurup ters çevirin. Ya da isterseniz hemen tüketin.
Bu tarifle 3 kavanoz + 1 kase sos çıktı. Deneyeceklere afiyet olsun🌸🌸
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments