Via @meyveli_mutfagim
HAVUÇLU KREMALI MİNİ PASTALAR 🧁
malzemeler (18 adet)
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
2 adet ince rendelenmiş havuç
1 paket vanilya
1 çay kaşığı toz tarçın
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
krema için
3 su bardağı süt
2 adet yumurta sarısı
1 çay bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
1 paket vanilya
süsleme isteğe bağlı olarak karamel sos ve antep fıstığı
yapılışı yumurta şeker iyice çırpılır sıvıyağ süt eklenir tekrar az çırpılır kuru malzemeler elenerek eklenir tel çırpıcı ile devam edilir rendelenmiş havuç tarçın ekleyip karıştırılır yağlı kağıt serilmiş küçük kek kalıplarına dökülür ısıtılmış 180 derecelik fırında kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirilir fırından çıkarıp dinlenmeye bırakılır krema hazırlanır vanilya tereyağ hariç tüm malzemeyi iyice çırpılır ocağa alıp karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir ocaktan alıp tereyağ vanilya eklenir iyice çırpılır sıkma torbasına doldurup keklerin üzerine sıkılır afiyetle tüketilir
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments