Via zeynkurabiye teşekkürler
Muhallebili İrmik Helvası
denemiş miydiniz?
Yapımı için malzemeler
3 su bardağı irmik
4 yemek kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
6 su bardağı su (kaynar su)
3 su bardağı toz şeker
2 su bardağı kırık Antep fıstığı (zorunlu değil)
Muhallebisi için malzemeler
1 litre süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı irmik
1 vanilya
50 gram tereyağı
Yapılışı
Kaynar suyu ve şekeri bir kabın içine alıp iyice karıştırın.
Derin bir yapışmaz tavaya tereyağı ve sıvı yağı koyup eritin.
üzerine irmiği ilave edip orta ateşte sürekli karıştırarak kavurun.
Rengi biraz koyulaşınca üzerine şerbeti sürekli karıştırarak azar azar ilave edin.
Katılaşmaya başlayınca Antep fıstığını ilave edin.
İyice suyunu çektiğinden emin olduğunuz helvanın altını kapatın.
Kapağını kapatıp dinlenmesi için kenara alın.
Muhallebisi için süt, şeker ve irmiği bir tencereye alıp sürekli karıştırarak pişirin.
Katılaşınca ocaktan alın ve vanilya, tereyağını ilave edip karıştırın.
Dinlenen irmik helvasının yarısını kek kalıbına alıp bastırın ve muhallebiyi eşit şekilde yayın.
Kalan helvayı da muhallebinin üzerine yayarak hafifçe bastırarak sıkıştırın.
Soğuyunca kalıbı servis tabağına ters çevirin ve helvanız hazır.
Dilediğiniz gibi süsleyip servis yapın😋
📌Not; Verdiğim ölçüyü yarı yarıya kullanıp daha az helva elde edebilirdiniz.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments