Zeytinyağlı Lahana sarması 🥬 - Resimli Yemek Tarifleri

Column Left

Takip Et

1 Ocak 2023 Pazar

Zeytinyağlı Lahana sarması 🥬

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

 Via sevdeyemek 




Zeytinyağlı  Lahana sarması 🥬


1 adet orta boy lahana 🥬 

(Çok sıkı olmayanlardan tercih ediniz )

1,5 su bardağı kırık pirinç 

1 çay bardağı orta boy bulgur 

2 adet orta boy soğan 🧅 

1 çay bardağı zeytinyağ 

2 yemek kaşığı salça 

3-4 dal taze nane veya 1 tatlı kaşığı kuru nane 

Yarım Demet maydonoz 

1 çay kaşığı kimyon 

1 çay kaşığı karabiber 

1 çay kaşığı yenibahar 

 

Sos için 

Yarım çay bardağı zeytinyağ 

1 yemek kaşığı salça 

1 limon suyu ( isteğe bağlı)

Tuz 

Su
















Öncelikle lahana yaprakları ayrılarak bol su ile yıkanır . Geniş bir tencerede kaynayan suyun içine yapraklar atılarak haşlanır. Burada yaprakların çok yumuşamasına izin vermeden hafif diri kalıcak şekilde kalmasına dikkat edilir. Aksi halde sarma işleminde zorlanırsınız ve yapraklar dağılır. Haşlanan yaprakları bir süzgeçe alarak süzülmesi sağlanır . Harcı hazırlamak için yağ tencereye alınarak kızdırılır. Doğranan soğanları ilave ederek pembeleşinceye kadar kavrulur . Ardından salça ilave ederek kokusu çıkana kadar kavrulur. Daha sonra pirinç , bulgur ve bir çay bardağı sıcak su ilave edildikten sonra  Ocağın altı kısılarak yumuşayana kadar pişmesi sağlanır . Pişme işlemi bitikten sonra nane , maydanoz, karabiber, yenibahar ilave edilerek dinlenmeye bırakılır . Süzülen lahana yapraklarının sert damarlı kısımlar kesilerek hazırlanır . Ardından dinlenen iç harcı düzgün bir şekilde sarılarak tencereye sıralanır. Tencerenin dibine kullanmadığınız lahana yapraklarını sıralamayı unutmayın . Sarma işlemi bittikten sonra tencereye alınız . Ocağa almadan önce üzerine zeytinyağ, limon , ve su karışımında olan sosu gezdirerek lahanaların hafif üzerine gelecek kadar su ekleyerek kaynamasını sağlayınız . Kaynadıktan sonra kısık ateşe alıp 30 dakika pişmeye bırakınız . Afiyetle olsun .






Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments