tarif için teşekkürler @sevdeyemek
ÇİKOLATALI VE MEYVELI İSVİÇRE RULOSU
7yemek kasigi sıvıyag (45 ml)(aycicekyag kullandim)
3 yemek kasigi kakao (30 gr)
2.5 yemek kasigi tozseker (45 gr)
5 yemek kasigi pudrasekeri (90 gr)
3yemekkasigi Un (40 gr)
3 yemek kasigi su (30ml)
1/2 paket kabartmatozu
1paket vanilya
1/2 caykasigi tuz
4 buyuk yumurta aki
4 buyuk yumurta sarisi
🍀🍀KREMASI İÇİN
Hazır droetker sade pasta kreması
1 su bardağı süt .....Çikolatali isveçre rulosu (swissroll)
Arası için
Mandalina
Kivi
Nar
Pandispanya Hazırlanışı:
Sıvıyagı ısıtın karıştırma kabına alın kakaoyu ekleyin karıştırın tozşekeri ilave edin karıştırın suyu ilave edin şeker eriyinceye kadar karıştırın ardından vanilyayı ilave edin yumurta sarılarını birer birer ekleyin karıştırmaya devam edin unu iki defada eleyerek ilave edin Ayrı bir kasede yumurta aklarına tuz ilave edin iyice köpürüp kabarıncaya kadar mikserleyin pudra şekerini azar azar ilave edin koyulaşıncaya kadar yaklaşık 5 dakika mikserleyin, diğer kakaolu karışıma 3 defada ekleyin her eklemede çırpmateli ile söndürmeden karıştırın Yağladığınız ve yağlı kağıt serili dikdörtgen kalıba karışımı dökün, kalıbı iki kez hafifçe kaldırıp tezgaha bırakın içindeki hava kabarcıkları çıkartın 200 derecede ısıtılmış fırında 10 dakikay pişirin pişen keki fırında hiç bekletmeden hemen çıkarın yapışan kenarlarını bıçak yardımı ile kalıptan ayırın,kağıtlardan tutup havlu üzerine alın 2 dakika ılınsın,temiz bir yağlı kağıdın üzerine keki ters çevirin,kekin tabanındaki kağıdı çıkarın,soğumadan kek ılıkken kremasını sürün ve üzerine küçük küçük dogradigimiz meyveleri yerleştirin keke çok fazla el değmeden nazikçe rulo yapın üst kabuğun soyulmamasına dikkat edin,yağlı kağıda sarın streçfilmle kapatarak buzdolabında en az 4 saatkadar dinlendirin....
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments