Sponsorlu Bağlantılar
Via zeynebin_mutfagiii
Çıtır Çıtır Çarşaf Böreği Tarifi
MALZEMELER
Hamuru için;
5 su bardağı un
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
Bezeleri yağlamak için;
1 su bardağı sıvı yağ
100 gr eritilmiş soğutulmuş tereyağı (7,5 yemek kaşığı)
İç harcı için;
500 gr pırasa
1 su bardağı lor peynir
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
Karabiber
Pul biber
APILIŞI
İlk olarak yoğurma kabına unu ve tuzu alıp karıştıralım. Kontrollü olarak suyu ilave edip yoğuralım.Hamuru 10 eşit bezeye ayıralım. Bezeleri unlayarak büyütelim. Açtığımız bezelerin aralarını sıvı yağ ve tereyağı karışımı ile yağlayarak üs üste dizelim. Üzerlerini streç ile kapatıp 30 dakika bekletelim.Rulo hamurları tepsiye dizelim.
Bezeyi tezgaha serelim ve açabildiğimiz kadar çekiştirerek açalım. Ucuna pırasalı harçtan koyalım ve artan yağdan üzerine serpelim. Rulo şekilde saralım.
Üzerlerine artan yağı sürelim ve önceden ısıtılmış 190 derece alt üst ayar fanlı fırında kontrollü olarak 35-40 dakika pişirelim.Afiyet olsun!
Tarifimizi beğendiyseniz ve daha fazla bu tarz tarifleri görmek istiyorsanız beğenmeyi ve paylaşmayı unutmayın.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments