Çıtır Çıtır Çarşaf Böreği Tarifi - Resimli Yemek Tarifleri

Column Left

Takip Et

21 Mayıs 2023 Pazar

Çıtır Çıtır Çarşaf Böreği Tarifi

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

 


Via zeynebin_mutfagiii 




Çıtır Çıtır Çarşaf Böreği Tarifi


MALZEMELER

  • Hamuru için;

  • 5 su bardağı un

  • 2 su bardağı su

  • 1 tatlı kaşığı tuz

  • Bezeleri yağlamak için;

  • 1 su bardağı sıvı yağ

  • 100 gr eritilmiş soğutulmuş tereyağı (7,5 yemek kaşığı)

  • İç harcı için;

  • 500 gr pırasa

  • 1 su bardağı lor peynir

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

  • 1 tatlı kaşığı tuz

  • Karabiber

  • Pul biber


















APILIŞI
İlk olarak yoğurma kabına unu ve tuzu alıp karıştıralım. Kontrollü olarak suyu ilave edip yoğuralım.Hamuru 10 eşit bezeye ayıralım. Bezeleri unlayarak büyütelim. Açtığımız bezelerin aralarını sıvı yağ ve tereyağı karışımı ile yağlayarak üs üste dizelim. Üzerlerini streç ile kapatıp 30 dakika bekletelim.Rulo hamurları tepsiye dizelim.
Bezeyi tezgaha serelim ve açabildiğimiz kadar çekiştirerek açalım. Ucuna pırasalı harçtan koyalım ve artan yağdan üzerine serpelim. Rulo şekilde saralım.







 Üzerlerine artan yağı sürelim ve önceden ısıtılmış 190 derece alt üst ayar fanlı fırında kontrollü olarak 35-40 dakika pişirelim.Afiyet olsun!
Tarifimizi beğendiyseniz ve daha fazla bu tarz tarifleri görmek istiyorsanız beğenmeyi ve paylaşmayı unutmayın.





Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments