Sponsorlu Bağlantılar
Baklavalık Yufkadan Gül Böreği
Malzemeler
1 paket baklavalık yufka.
İçi için;
4 adet patates,
1 adet soğan,
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Sosu için:
1 yumurta
1 çay bardağı süt
2 yemek kaşığı yoğurt
50 gram tereyağ
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için :
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Hazırlanışı
Patatesleri haşlayın. Soğanı doğrayıp 2 yemek kaşığı sıvı yağ da kavurup toz biber ve pulbiber ekleyin haşlanmış patatesleri de ekleyip tuzunu atarak karıştırın. Üzeri için kırılan yumurtanın beyazını sosuna ilave edebilirsiniz. Sosunu hazırlayın. İki yufka alıp ilk önce birinci yufkaya sonra ikinci yufkaya sos karışımdan sürünüz. Karşılıklı köşe uçlarından öne doğru büzdürerek ortada toplayın. Ortasına patates içinden koyup üzerini kapatıp ters çevirerek tepsiye dizin. Diğer yufkalarıda bu şekilde yapıp tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta, yoğurt ve sıvı yağ karıştırılarak sürün. Fırına verip üzerleri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun:)
Sponsorlu Bağlantılar
Malzemeler
1 paket baklavalık yufka.
İçi için;
4 adet patates,
1 adet soğan,
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Sosu için:
1 yumurta
1 çay bardağı süt
2 yemek kaşığı yoğurt
50 gram tereyağ
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için :
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Hazırlanışı
Patatesleri haşlayın. Soğanı doğrayıp 2 yemek kaşığı sıvı yağ da kavurup toz biber ve pulbiber ekleyin haşlanmış patatesleri de ekleyip tuzunu atarak karıştırın. Üzeri için kırılan yumurtanın beyazını sosuna ilave edebilirsiniz. Sosunu hazırlayın. İki yufka alıp ilk önce birinci yufkaya sonra ikinci yufkaya sos karışımdan sürünüz. Karşılıklı köşe uçlarından öne doğru büzdürerek ortada toplayın. Ortasına patates içinden koyup üzerini kapatıp ters çevirerek tepsiye dizin. Diğer yufkalarıda bu şekilde yapıp tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta, yoğurt ve sıvı yağ karıştırılarak sürün. Fırına verip üzerleri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun:)
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments