Güllaç Böreği - Resimli Yemek Tarifleri

Column Left

Takip Et

27 Mart 2019 Çarşamba

Güllaç Böreği

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Güllaç Böreği

Malzemeler

1 paket 250 gram güllaç
1 su bardağı süt
1 su bardağı yoğurt
1 fincan sıvı yağ
1 yumurta(sarısı üzerine ayrılacak)
1 çay kaşığı tuz
İçi için:

Peynir, maydanoz
Üzeri için:
Susam, çörek otu, yumurta sarısı






Hazırlanışı
Süt, yoğurt, sıvı yağ, tuz ve yumurta beyazı karıştırılır. Güllaçların birini büyük bir tepsiye alıp karışımdan fırçayla her tarafı ıslatıp yumuşaması için biraz bekleyince ikiye katlanır. Peynirli maydanoz karışımdan konup sigara böreği gibi sarılır. Yağlanmış tepsiye dizilir. Diğer güllaçlar da aynı şekilde yapılarak tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu atıp 200° fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır. İsteğe göre iç malzemesini patatesli, kıymalı da yapabilirsiniz. Gerçekten denenmesi gereken bir börek yapacaklar için kolay gelsin. Afiyet olsun:) Tarif İçin suzaninmutfakdunyasi 'na Teşekkürler
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments