Bulgur Mantısı - Resimli Yemek Tarifleri

Column Left

Takip Et

27 Mart 2019 Çarşamba

Bulgur Mantısı

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Bulgur Mantısı

Malzemeler

150 gr kıyma
1 adet soğan
4 kaşık sıvı yağ
karabiber, pulbiber, tuz
Çanağı için:

1. 5 su bardağı ince köftelik bulgur
1 çay bardağı irmik
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tatlı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı biber salçası
3 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı sıcak su
Sosu için:

Sarımsaklı yoğurt
Kızartmak için:

Sıvı yağ
Haşlamak için:

Sıcak su






Hazırlanışı

Önce kıyması için soğanı küçük doğrayın. 4 kaşık sıvı yağda pembeleşene kadar kavurun. Ķıymayı ilave edip baharatlarını ve tuzunuda ilave edip kavurun. Diğer tarafta bulgur ve irmiği sıcak su ile ıslatın. Şişen bulgura un, yumurta, biber salçası ve tuz ilave edip iyice yoğurun. Sonra ceviz büyüklüğünde parçalar alıp ortasını içli köfte gibi oyup çanak şekli verip tepsiye dizin. Çanakları bir kısmını kızgın yağda kızartın yada kaynamış suda haşlayın. Ben size her iki şekilde de yaparak gösterdim. Kendi arzunuza göre hangi şekli yapmak istiyorsanız yapabilirsiniz. Haşlanan ve kızaran çanakların ortasına sarımsaklı yoğurt koyun. Sonra 1 tatlı kaşığı kadar kıyma ilave edin. İsteğe göre pulbiber ve doğranmış maydanoz döküp servis yapın. Afiyet olsun:) Tarif İçin suzaninmutfakdunyasi 'na Teşekkürler
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments