Susamlı Puf Poğaça - Resimli Yemek Tarifleri

Column Left

Takip Et

27 Mart 2019 Çarşamba

Susamlı Puf Poğaça

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Susamlı Puf Poğaça

Malzemeler

100 gram eritilmiş tereyağ
1. 5 su bardağı ılık süt
yarım su bardağı sıvı yağ
yarım su bardağı ılık su
1 paket instand kuru maya
1 yumurta(sarısı üzerine)
2 yemek kaşığı toz şeker
1. 5 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar un
İçi için:

Peynir ve maydanoz
Üzeri için:

4 yemek kaşığı pekmez
1 su bardağı susam
2 yemek kaşığı su
Yumurta sarısı






Hazırlanışı

Ilık süt ve suyun içine mayayı koyup biraz mayası geldikten sonra diğer malzemeleri sırası ile koyup kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapıp 1 saat mayalandırılır. Mayalan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler alıp ortasına peynir maydanoz karışımdan 1 tatlı kaşığı kadar koyup önce yumurta sarısı sürüp sonra pekmezli suya sonra susama batırılıp tepsiye dizilir. Burada merak edeceksiniz neden hem pekmez hemde yumurta sarısı diye bu şekilde poğaçalarınız daha lezzetli ve kızarmış oluyor. Tepsiye dizilen poaçalara bıçakla artı şekli verip 180°fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Sıcak sıcak servis edilir. Denemenizi tavsiye ederim gerçekten çok lezzetli ve bir o kadarda puf oluyor. Deneyeceklere şimdiden kolay gelsin. Herkese afiyet olsun:) Tarif İçin  'na Teşekkürler
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments