Sponsorlu Bağlantılar
Patetisli Mantı
Malzemeler
Hamur için :
1 su bardağı un
1 yumurta
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
İçi için ;
4 haşlanmış patates
1 adet soğan
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz
Sosu için ;
1 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı sumak
1 kase yoğurt
1 diş sarımsak
Hazırlanışı
Hamurun içine konulacak bütün malzemeleri yoğurup dinlenmeye bırakılır. Diğer tarafta patatesler haşlanıp ezilir. Doğradığımız soğan ve baharatları içine koyarak karıştırırız. Dinlenen hamur iki beze yapılarak önce bir bezeyi açarak küçük kareler halinde kesip, ortalarına patates koyarak kapatılır. Bu şekilde ikinci hamurda açılarak aynı şekilde yapılır. Sosu hazırlamak içinde sıvı yağ koyup karıştırılır. Mantıları da ekleyip içine sıcak su dökülür ve pişirilir. Pişen mantıyı tabağa konup servis yapılır. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülüp nane ve sumakla süslenir.
AFİYET OLSUN.
Sponsorlu Bağlantılar
Malzemeler
Hamur için :
1 su bardağı un
1 yumurta
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
İçi için ;
4 haşlanmış patates
1 adet soğan
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz
Sosu için ;
1 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı sumak
1 kase yoğurt
1 diş sarımsak
Hazırlanışı
Hamurun içine konulacak bütün malzemeleri yoğurup dinlenmeye bırakılır. Diğer tarafta patatesler haşlanıp ezilir. Doğradığımız soğan ve baharatları içine koyarak karıştırırız. Dinlenen hamur iki beze yapılarak önce bir bezeyi açarak küçük kareler halinde kesip, ortalarına patates koyarak kapatılır. Bu şekilde ikinci hamurda açılarak aynı şekilde yapılır. Sosu hazırlamak içinde sıvı yağ koyup karıştırılır. Mantıları da ekleyip içine sıcak su dökülür ve pişirilir. Pişen mantıyı tabağa konup servis yapılır. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülüp nane ve sumakla süslenir.
AFİYET OLSUN.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments