Patetisli Mantı - Resimli Yemek Tarifleri

Column Left

Takip Et

27 Mart 2019 Çarşamba

Patetisli Mantı

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Patetisli Mantı

Malzemeler

Hamur için :

1 su bardağı un
1 yumurta
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
İçi için ;

4 haşlanmış patates
1 adet soğan
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz
Sosu için ;

1 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı sumak
1 kase yoğurt
1 diş sarımsak






Hazırlanışı

Hamurun içine konulacak bütün malzemeleri yoğurup dinlenmeye bırakılır. Diğer tarafta patatesler haşlanıp ezilir. Doğradığımız soğan ve baharatları içine koyarak karıştırırız. Dinlenen hamur iki beze yapılarak önce bir bezeyi açarak küçük kareler halinde kesip, ortalarına patates koyarak kapatılır. Bu şekilde ikinci hamurda açılarak aynı şekilde yapılır. Sosu hazırlamak içinde sıvı yağ koyup karıştırılır. Mantıları da ekleyip içine sıcak su dökülür ve pişirilir. Pişen mantıyı tabağa konup servis yapılır. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülüp nane ve sumakla süslenir.

AFİYET OLSUN.
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments