Sponsorlu Bağlantılar
🍰👌🏻MUHTEŞEM TRİLİÇE 🍰👌🏻
Tarifi için@ilknurunpastablogu' na teşekkürler
MALZEMELER ;
7 adet yumurta,
1 su bardağı şeker,
1 fiske tuz,
2 su bardağı un,
2 paket kabartma tozu,
1 paket vanilya,
KARAMEL SOS İÇİN;
1 su bardağı şeker,
2 su bardağı su,
1 yemek kaşığı nişasta,
1 yemek kaşığı tereyağı.
ŞERBETİ İÇİN;
5 su bardağı süt,
1 çay bardağı şeker,
3 yemek kaşığı nişasta,
1 kutu krema (200) ml
ÜZERİ İÇİN;
1 paket krem şanti.
YAPILIŞI;
Öncelikle merhaba arkadaşlar 🙋🙋
Bu triliçe diğer bildiklerinizi çöpe atrırır gerçekten çok güzel ve karamel tadıyla enfes bir tarif karamelin yumuşak kadifemsi dokusuyla kekin bulut gibi hafif ikilisi birlesince ortaya şahane bir lezzet çıkıyor o halde yapımına geçelim canlar; 😉😉👇👇
Pandispanya keki için, yumurtalar oda ısısında olmalı bütün malzemeler ılık olmalı, yumurtaları bir kaseye kırıp şekeri ve bir fiske tuzuda ilave edip bembeyaz bir görüntü alana kadar mikserle çırpalım daha sonra ununu ve diğer malzemeleri de ilave edip pandispanya kekimizi hazır hale getirelim borcama dökelim ve önceden ısıtılmıs 160 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim süt şerbetini hazırlayalım öncelikle bir tencereye 5 su bardağı sütü ve şekeri de alıp kendi içerisinde eritelim krema ve nişastayı ekledikten sonra süt şerbetimizde hazır beklesin şimdi sırada karamelin yapılışı var küçük tenceremize şekeri ilave edelim ve kısık ateşte iyice eriyene kadar bekleyelim iyice eriyince tereyağını ilave edip biraz daha karıştıralım ve suyunuda koyup sürekli olarak karıstıralım en son nisastayla 1 bardak suyu ayri bir kasede eritip karamele dökelim ve biraz daha karistirdiktan sonra Soğuyan kekimize çatalla delikler açıp süt şerbetini dökelim ve içini çekene kadar bekleyelim sonra soğuyan keke önceden hazırladığımız krem santiyi surelim ve uzerini suslemek icin biraz ayiralim karamel sosuda üzerine dökelim en son şekil yapmak için krem şantiyi varsa şırınganız içerisine koyarak uzun şeritler yapıp kürdan ile şekil verebilirsiniz dolapta bir gece bekletip servise hazır hale getirelim.
Sponsorlu Bağlantılar
Tarifi için@ilknurunpastablogu' na teşekkürler
MALZEMELER ;
7 adet yumurta,
1 su bardağı şeker,
1 fiske tuz,
2 su bardağı un,
2 paket kabartma tozu,
1 paket vanilya,
KARAMEL SOS İÇİN;
1 su bardağı şeker,
2 su bardağı su,
1 yemek kaşığı nişasta,
1 yemek kaşığı tereyağı.
ŞERBETİ İÇİN;
5 su bardağı süt,
1 çay bardağı şeker,
3 yemek kaşığı nişasta,
1 kutu krema (200) ml
ÜZERİ İÇİN;
1 paket krem şanti.
YAPILIŞI;
Öncelikle merhaba arkadaşlar 🙋🙋
Bu triliçe diğer bildiklerinizi çöpe atrırır gerçekten çok güzel ve karamel tadıyla enfes bir tarif karamelin yumuşak kadifemsi dokusuyla kekin bulut gibi hafif ikilisi birlesince ortaya şahane bir lezzet çıkıyor o halde yapımına geçelim canlar; 😉😉👇👇
Pandispanya keki için, yumurtalar oda ısısında olmalı bütün malzemeler ılık olmalı, yumurtaları bir kaseye kırıp şekeri ve bir fiske tuzuda ilave edip bembeyaz bir görüntü alana kadar mikserle çırpalım daha sonra ununu ve diğer malzemeleri de ilave edip pandispanya kekimizi hazır hale getirelim borcama dökelim ve önceden ısıtılmıs 160 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim süt şerbetini hazırlayalım öncelikle bir tencereye 5 su bardağı sütü ve şekeri de alıp kendi içerisinde eritelim krema ve nişastayı ekledikten sonra süt şerbetimizde hazır beklesin şimdi sırada karamelin yapılışı var küçük tenceremize şekeri ilave edelim ve kısık ateşte iyice eriyene kadar bekleyelim iyice eriyince tereyağını ilave edip biraz daha karıştıralım ve suyunuda koyup sürekli olarak karıstıralım en son nisastayla 1 bardak suyu ayri bir kasede eritip karamele dökelim ve biraz daha karistirdiktan sonra Soğuyan kekimize çatalla delikler açıp süt şerbetini dökelim ve içini çekene kadar bekleyelim sonra soğuyan keke önceden hazırladığımız krem santiyi surelim ve uzerini suslemek icin biraz ayiralim karamel sosuda üzerine dökelim en son şekil yapmak için krem şantiyi varsa şırınganız içerisine koyarak uzun şeritler yapıp kürdan ile şekil verebilirsiniz dolapta bir gece bekletip servise hazır hale getirelim.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments