Tereyağlı Acma - Resimli Yemek Tarifleri

Column Left

Takip Et

27 Kasım 2019 Çarşamba

Tereyağlı Acma

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Çocukların beslenmeleri için hazırladım fazlasını da buzluğa kaldırdım.Kullanacağım zaman buzluktan çıkartıp hemen 150 derecede ısıtıyorum çok pratik oluyor tavsiye ederim👍
Tarifi icin @saf_mutfak
teşekkurler
Açma👌💯





Tarif👉1su bardağı ılık su
1su bardağı ılık süt
1su bardağı sıvı yağ
2yumurta beyazı(sarıları üzerine sürmek için ayrılacak)
1paket kuru instant maya(küçük paket)
3yemek kaşığı şeker
1tatlı kaşığı tuz
5su bardağı un (un ölçüsü değişebilir)
Hamuru açarken kullanmak için tereyağı,sıvı yağ.
Üzerine çörekotu.
Ilık su,süt,şeker ve mayayı karıştırıp 5dakika bekletiyoruz.Üzerine sıvı,yumurta beyazı,tuz ve unu yavaş yavaş ilave edip ele az yapışan yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.45dk-1saat kadar mayalandırıyoruz.Cevizden biraz büyük parçalar koparıp yuvarlıyoruz.Üzerlerine birer çay kaşığı yumuşak tereyağı katıp elimizi sıvı yağa batırıp çay tabağından biraz büyük açıyoruz.Rulo yapıp burgu şeklinde kıvırıp uçlarını birleştiriyoruz.Yağlı kağıt serili tepsiye dizip 20dk kadar tepside mayalandırıyoruz.Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörekotu atıyoruz 180derecede pişiriyoruz.❤
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments