Muhallebili Şerbeti Sütlü Tatlısı - Resimli Yemek Tarifleri

Column Left

Takip Et

21 Şubat 2020 Cuma

Muhallebili Şerbeti Sütlü Tatlısı

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Muhallebili Şerbeti Sütlü Tatlısı
@cahide_sultan teşekkürler
Keki İçin Malzemeler
4 yumurta
4 yemek kaşığı şeker
4 yemek kaşığı irmik
4 tepeleme kaşık un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Süt şerbeti için
4 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
Muhallebisi için
2 yemek kaşığı un





1 yemek kaşığı buğday nişastası (Mısır da olur)
3 yemek kaşığı toz şeker
3 su bardağı süt
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı (Hindistan cevizi yağı da olur)
Üzeri için bol Hindistan cevizi
HAZIRLANIŞI
Yumurta ve şekeri ağarana kadar elektrikli mikserle güzelce çırpın.
İrmik, vanilya, kabartma tozu ve unu ekleyip spatula ile karıştırın.
Tereyağı ile yağlanıp unlanmış büyük boy kare veya yuvarlak borcam tepsiye hamuru döküp yayın.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin kek pişerken şerbeti hazırlayın.
Bir tencereye 1 bardak süt ve bir bardak şekeri alıp kaynayana kadar karıştırın. Tencereyi ocaktan alıp kalan 3 bardak sütü de ekleyin. (Sütün hepsini birden kaynatırsak şerbetin soğuması zaman alır. Bu şekilde şerbet çabucak soğuyor.) Pişen keki fırından çıkarıp üzerine soğuk şerbeti dökün.
Muhallebi malzemelerini tencereye alıp pişirin. Kekin üzerine döküp yayın.
Üstüne bolca Hindistan cevizi serpin. Buzdolabında soğuyana kadar en az 2-3 saat bekletin.
Afiyet şifa olsun
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments