Sponsorlu Bağlantılar
Şerbeti Kaynatılmayan Un Helvası
@cahide_sultan teşekkürler
HELVASI
Malzemeler
125 gr tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ (bardak ölçüsü 115 ml)
2 su bardağı un
1,5 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı pekmez
2,5 su bardağı su
1 çay bardağı ceviz içi
HAZIRLANIŞI
Yayvan bir tencereye tereyağı ve sıvıyağı koyun. Unu ekleyip onun rengi açık kahverengi olana kadar durmaksızın karıştırın. Cevizi ekleyip en çok 1 dakika kadar kavurun. Ocağın altını kapatın. 2-3 dakika bekleyip üzerine şekerini ve sıcak suyu ekleyip karıştırın ocağın altını yeniden açıp suyunu çekene kadar karıştırmaya devam edin. Birkaç dakika daha kavurup ocağın altını kapatın 10 dakika kadar dinlendirip istediğiniz şekli verin.
Afiyet Şifa olsun
Sponsorlu Bağlantılar
@cahide_sultan teşekkürler
HELVASI
Malzemeler
125 gr tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ (bardak ölçüsü 115 ml)
2 su bardağı un
1,5 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı pekmez
2,5 su bardağı su
1 çay bardağı ceviz içi
HAZIRLANIŞI
Yayvan bir tencereye tereyağı ve sıvıyağı koyun. Unu ekleyip onun rengi açık kahverengi olana kadar durmaksızın karıştırın. Cevizi ekleyip en çok 1 dakika kadar kavurun. Ocağın altını kapatın. 2-3 dakika bekleyip üzerine şekerini ve sıcak suyu ekleyip karıştırın ocağın altını yeniden açıp suyunu çekene kadar karıştırmaya devam edin. Birkaç dakika daha kavurup ocağın altını kapatın 10 dakika kadar dinlendirip istediğiniz şekli verin.
Afiyet Şifa olsun
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments