Saray helvası - Resimli Yemek Tarifleri

Column Left

Takip Et

26 Şubat 2020 Çarşamba

Saray helvası

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Saray helvası
Tarifi için @lezzeti_ask/ teşekkürler
Tencereye 3 su bardağı un koyup en küçük ocagın en kısık ayarında 20-25 dakika kavuralım.Unu yakmadan ve rengini döndürmeden kavuralım(un iyi kavrulmazsa helvanın tadı güzel olmaz)





Kavrulan unun içine yarım çay bardağı sıvıyağ ve 2 yemek kaşığı dolusu tereyağını eritip ekleyelim.yağı ekledikten sonra kavurmaya devam edelim,tencere hep çok kısık ateste olacak.
Son olarakta 1 su bardağı pudra şekeri ve 1 paket vanilya ekleyelim ve 2-3 dakika kadar daha kavurmaya devam edelim..



Helvayı yaymak içşn en küçğk tepsinizi yada borcamınızı kullanabilirsiniz..Altına yağlı kağıt serip helvayı dökelim.önce kasıkla ardından bardakla düzleştirebilirsiniz..Hiç beklemeden kare olarak kesip dolapta 4 5 saat dinlendirelim.dolaptan çıkardıktan sonra üzerini pudra sekeri ile kaplayalım.Helvalarımız hazır olmuş olacak.günlerce tazeliğini koruyor, daha sonra dolaba koymanıza gerek yok oda ısısında durabilir.Afiyet olsun..
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments