Sponsorlu Bağlantılar
Sütlü Tatlı
@betulun_mutfak_aski teşekkürler
MUHALLEBİSİ:
5 su bardağı süt
1 su bardağı + 1 dolu dolu yemek kaşığı un
1 su bardağı şeker
1 vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
Yağ ve hanilya hariç tüm malzemeyi çırpma teli ile karıştırarak pişirelim. Koyulaşıp kaynayınca altını kapatıp yağ ve vanilyayı koyalım ve iyice karıştıralım. Tabanını kapatacak şekilde hindistan cevizi serptiğimiz fırın tapsisine yavaşça döküp spatula ile düzeltelim. Soğumaya bırakalım.
ViİŞNE SOSU:
2 buçuk su bardağı vişne suyu(ben hazır kullandım. Varsa evde yaptığınızı da kullanabilirsiniz.
1 çay barsağı nişasta
4 yemek kaşığı şeker
Hepsini karıştırarak pişirelim. Muhallebiniz üzerine döküp düzeltelim ve soğumaya bırakalım.
EN ÜSTÜ İÇİN:
Yarım su bardağı süt
1 kem şanti
Çırpıp soğuyan vişne sosun üzerine koyup yayalım ve 1 gece dolapta bekletelim.
Sonra birbiriyle eşit kare dilimler şeklinde kesip bir dilimi diğer dilimin üzerine kapatalım.
Sponsorlu Bağlantılar
@betulun_mutfak_aski teşekkürler
MUHALLEBİSİ:
5 su bardağı süt
1 su bardağı + 1 dolu dolu yemek kaşığı un
1 su bardağı şeker
1 vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
Yağ ve hanilya hariç tüm malzemeyi çırpma teli ile karıştırarak pişirelim. Koyulaşıp kaynayınca altını kapatıp yağ ve vanilyayı koyalım ve iyice karıştıralım. Tabanını kapatacak şekilde hindistan cevizi serptiğimiz fırın tapsisine yavaşça döküp spatula ile düzeltelim. Soğumaya bırakalım.
ViİŞNE SOSU:
2 buçuk su bardağı vişne suyu(ben hazır kullandım. Varsa evde yaptığınızı da kullanabilirsiniz.
1 çay barsağı nişasta
4 yemek kaşığı şeker
Hepsini karıştırarak pişirelim. Muhallebiniz üzerine döküp düzeltelim ve soğumaya bırakalım.
EN ÜSTÜ İÇİN:
Yarım su bardağı süt
1 kem şanti
Çırpıp soğuyan vişne sosun üzerine koyup yayalım ve 1 gece dolapta bekletelim.
Sonra birbiriyle eşit kare dilimler şeklinde kesip bir dilimi diğer dilimin üzerine kapatalım.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments